La Liceul Tehnologic “Unio – Traian Vuia” a avut loc comemorarea holocaustului evreilor

La Liceul Tehnologic “Unio-Traian Vuia” în sala Amfiteatru a avut loc comemorarea holocaustului evreilor. A fost vizionată o prezentare power-point cu coloană sonoră pe aceasta temă cu accent pe imagini de arhivă. Au fost prezenţi elevi din clasele a X-a și a XI-a.

Înainte de comemorarea holocaustului, profesorul de istorie Brândușan Marius Gabriel a expus cum a avut loc această crimă împotriva umanităţii. Evreii germani mai întâi au fost deportaţi în lagărele de concentrare din Germania încă începând cu venirea la putere a regimului nazist al lui Adolf Hitler. După izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, a început holocaustul prin gloanţe executat de formaţiunile speciale SS Einsatzgruppen mai întâi în Polonia, chiar de la începutul războiului în 1939, apoi în Uniunea Sovietică.

De holocaust au fost afectaţi evrei din marea majoritate a teritoriilor ocupate de trupele germane în al Doilea Război Mondial. Imaginile de arhivă au scos în evidenţă că cei aproximativ 3000 de membri ai Einsatzgruppen au ucis prin gloanţe aproximativ 1,3 milioane de evrei din cei 5,5-6 milioane de evrei ucişi în al doilea război mondial.

După 1942 a urmat exterminarea evreilor prin muncă forţată, foamete şi camerele speciale de gazare, toate organizate intenţionat în lagărele de concentrare şi exterminare germane situate mai ales în Polonia.

Elevii liceului au fost surprinşi de modul în care a avut loc aceste crime de război şi crime împotriva umanităţii cu atât mai mult cu cât au fost afectaţi şi copii. Este evident că crimele de război şi cele împotriva umanităţii să trezească reacţia comunităţii internaţionale.

La sfârşitul acestei activităţi toţi participanţii au fost de acord că întodeauna somnul raţiunii naşte monştri. În cuvântul său, directorul unității școlare, prof. dr. Popescu Vlaicu a pus în evidență ideea că aceste orori să nu se mai repete niciodată.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 octombrie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.