”Târgul de toamnă pentru un zâmbet de copil” al Școlii Gimnaziale Tășnad, ediția V

Joi, 24 octombrie, într-o după-amiază călduroasă de toamnă, platoul de lângă sala de spectacole ”Unirea” din Tășnad s-a umplut de copii, părinți, cadre didactice, vizitatori și cumpărători, cu ocazia celei de-a cincea ediții a ”Târgului de toamnă pentru un zâmbet de copil”. Manifestarea a avut loc în cadrul unui proiect educațional de voluntariat al Școlii Gimnaziale Tășnad, cu susținerea conducerii școlii și a asociației de părinți.

”Târgul de toamnă pentru un zâmbet de copil a pornit ca o idee de voluntariat, iar în urma lui se desfășoară fie o excursie cu copii nevoiași, fie banii obșinuți de copii vor fi utilizați în săptămâna Școala Altfel, fie de 1 Iunie, depinde de fiecare comitet de părinți pe clasă ce hotărăsc să facă cu banii pe care i-au obținut din vânzarea produselor”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Tășnad, prof. Florin Maier.

Spațiul destinat desfășurării târgului s-a dovedit la această ediție insuficient, ca o dovadă că manifestarea crește de la an la an. După cum a mai spus prof. Florin Maier, din acest motiv se dorește ca anul viitor târgul de toamnă al copiilor să se desfășoare pe terenul sport al Școlii Gimnaziale Tășnad. Din totalul de 34 de clase, 28 de clase s-au alăturat proiectului anul acesta, inclusiv Clubul Elevilor și clasa pentru copiii cu nevoi speciale. S-au implicat atât clasele primare, cât și cele gimnaziale, peste așteptări, pentru ca produsele și standurile lor să fie cât mai frumoase. Au fost prezenți și primarul Tășnadului, Grieb Csaba Francisc, și viceprimarul Kiskasza Balazs, consilieri locali.

Copiii au expus spre vânzare, la prețuri simbolice, produse alimentare precum: o mare diversitate de prăjituri de casă, produse de patiserie, pizza de casă, compoturi, plăcinte, gemuri, zacuscă, miere, sucuri naturale, apoi legume și fructe de toamnă, flori, obiecte de decor. Toate acestea sunt produse de casă, pregătite împreună cu părinții. A fost pentru ei o ocazie de a-și exersa abilitățile comerciale, de le a le fi apreciată munca și talentul.

Activitatea a fost coordonată de prof. Sipos Zsofia, inițiator din 2014 al proiectului, împreună cu colectivul de cadre didactice și asociația de părinți.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 octombrie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to ”Târgul de toamnă pentru un zâmbet de copil” al Școlii Gimnaziale Tășnad, ediția V

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.