Îmbunătățirea pazei obiectivelor și a siguranței cetățenilor, în atenția A.T.O.P.

Ședința ordinară a ATOP Satu Mare pe luna octombrie s-a desfășurat în data de 28 octombrie 2019, în orașul Livada, în prezența subprefectului județului Satu Mare, Tamas Altfatter alături de șeful I.J.J. Satu Mare, colonel Popa Ovidiu Adrian, șeful IPJ Satu Mare, comisar șef Stan Adrian Daniel, consilieri județeni, membrii ATOP.

Au prezentat informări, pe tematica punctelor din ordinea de zi primarii, șefii de post și șefii secțiilor de Poliție din următoarele localități: Livada, Agriș, Apa, Botiz, Halmeu, Medieșu Aurit, Micula, Orașu Nou, Porumbești și Turulung.

Ședința a fost condusă de președintele ATOP Satu Mare, Veron Andrei. Ordinea de zi a fost următoarea: Dezbatere privind modul în care se implică primăriile în asigurarea climatului de siguranță al cetățenilor; Modul de punere în aplicare a prevederilor Legii nr.333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor, și protecția persoanelor cu modificările ulterioare și a H.G. 301/2012 cuprinzând ”Normele tehnice de aplicare” a acestei legi; Prezentarea de către UAT-uri a situației centralizatoare cu eventualele pagube produse de la începutul anului până în prezent, ca urmare a fenomenelor meteo periculoase ce au avut loc pe raza UAT-urilor și demersurile întreprinse în acest sens; Asigurarea siguranței cetățenilor în timpul competițiilor sportive și manifestărilor de protest; Modul în care UAT-urile au pregătit instituțiile școlare din subordine pentru anul școlar 2019-2020: garduri, camere de supraveghere etc.

Pentru bunul mers al celor cuprinse în Legea nr. 333/2003 și H.G.301/2012 este necesară o bună conlucrare între Primării și Poliție fapt ce a fost confirmat de toți cei prezenți la ședință.

S-au desprins câteva probleme parțial rezolvate cum ar fi: necesitatea extinderii camerelor de supraveghere în toate satele și mai ales în zone potențiale de risc. Nu în toate comunele există Poliție Locală, paza asigurându-se de regulă cu firme de pază, cu paznici locali.

Există planuri de pază a obiectivelor și se organizează patrule de poliție în afara orelor de program. Este asigurată o supraveghere mai atentă a porțiunilor de drum pe unde tranzitează transporturi speciale. S-au mai semnalat existența unor indicatoare rutiere care nu sunt conforme, patru școli din zonă fără sistem de supraveghere sau inexistența unor agenți de pază.

S-a apreciat că existența Poliției Locale alături de Poliție asigură mai eficient paza și protecția obiectivelor, a ordinei și disciplinei la meciurile de fotbal și la alte evenimente organizate.

În încheierea ședinței subprefectul Tamas Altfatter a apreciat că în zonă nu s-au produs evenimente deosebite în ultima perioadă. Perioada următoare va fi una în care Primăriile, agenții de poliție și de jandarmi vor asigura desfășurarea în bune condiții a alegerilor prezidențiale ce vor avea loc în 10 noiembrie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 29 octombrie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.