Opera Vox îi invită pe sătmăreni și careieni la spectacolul ”Cocoșatul de la Notre Dame”

Vă e dor de o poveste din Parisul Medieval? Vă mai amintiți de Cocoșatul Quasimodo, clopotarul Catedralei Notre Dame? Dar de frumoasa Esmeralda din celebrul roman al lui Victor Hugo? Poate că nu! Dar nu-i nimic, vă spunem noi povestea în pași de muzică și dans!

După ce recent au oferit publicului din Ardud, cu ocazia Zilei Armatei Române, spectacolul de neuitat ”Muzica românească. Opera la Ardud” Compania ”Opera Vox” revine în județul Satu Mare cu extraordinarul spectacol de balet „Cocoșatul de la Notre Dame”.

În premieră națională, compania „Opera Vox” aduce la Carei și la Satu Mare un spectacol capodoperă cu regia semnată de Sebastian Vlad, balerin și coregraf cu renume național și internațional. O seară în care muzica va fi la ea acasă grație muzicianului Peter Venczel.

Prima dată vor fi împreună pe aceeași scenă două ansambluri profesioniste de balet, Ansamblul de balet „Opera Vox” și Ansamblul de balet al Operei Maghiare de Stat din Cluj – Napoca, însumând peste 50 de balerini profesioniști, soliști balerini care dansează în teatre importante din Europa.

Evenimentul are loc la Carei în 12 noiembrie 2019, de la ora 18:00, pe scena Teatrului Municipal. Biletele costă 80 lei la parter și 60 lei la balcon și pot fi achiziționate de la biroul Centrului Cultural Carei.

La Satu Mare, spectacolul are loc în 13 noiembrie, de la ora 18.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Biletele costă 70 lei și pot fi achiziționate de la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor sau online de aici: https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/1045/cocosatul-de-la-notre-dame-casa-de-cultura-a-sindicatelor-satu-mare-13-noiembrie-2019.

Evenimentul va avea lumini, efecte speciale, proiecții în 3D, efecte cu „fum greu” produs din gheață carbonică, probabil cel mai complex spectacol de balet montat în țara noastră în ultimii ani.

Spectacol de dans în două acte, realizat pe baza romanului „Notre Dame de Paris” de Victor Hugo. Muzica pentru acest spectacol a fost compusă de către Venczel Péter. În concepția acestui spectacol acțiunea se desfășoară în jurul unei tinere țigănci, Esmeralda, care încântă privirile trecătorilor din piața catedralei Notre-Dame. Încălcându-și jurămintele sfinte, însuși arhidiaconul Claude Frollo se îndrăgostește de ea si încearcă să o seducă. Urmărită de Frollo și acuzată de o crimă pe care nu a comis-o, este condamnată la moarte, dar este salvată de clopotarul catedralei, diformul Quasimodo.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 6, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.