Chiar dacă au fost șterse, mesajele de pe telefon pot fi recuperate

Experţii pot găsi aproape orice se află într-un telefon, informează money.cnn.com, citat de Mediafax. “Deşi acest lucru face operaţiunea mai dificilă, ştergerea unor date din telefon nu înseamnă că acestea nu pot fi găsite”, a declarat Courtney Lancaster, expert în identificarea datelor de pe telefoanele mobile.

companyname2Experţii au numeroase mijloace prin care pot găsi mesaje sau fişiere şterse de pe un telefon. O aşa-numită analiză “materială” poate să recupereze informaţiile şterse dintr-un smartphone. Atunci când o fotografie este salvată, sistemul de operare va stoca variante diferite ale imaginii în mai multe fişiere. O pictogramă poate fi în continuare disponibilă, chiar dacă poza originală nu mai există.

Infractorii obişnuiesc să îşi distrugă telefoanele pentru că realizează că informaţii de pe acestea pot fi folosite ca probe în instanţă. Deşi distrugerea telefoanelor face munca experţilor mai dificilă, identificarea datelor nu este imposibilă. “Datele sunt stocate acolo unde sunt stocate, aşa că nu ne interesează prea tare carcasa. Nici apa nu constituie întotdeauna o problemă”, a mai precizat Courtney Lancaster.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 23, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.