Membrii Guvernului condus de Ludovic Orban au depus jurământul de învestitură

Plenul Parlamentului a votat luni, 4 noiembrie învestirea Guvernului Ludovic Orban cu 240 voturi pentru. Pentru învestirea Guvernului erau necesare 233 de voturi. În campania pentru euroalegeri, PNL a promis românilor că va scăpa țara de guvernarea PSD. Primul pas a fost făcut prin adoptarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Astăzi, prin învestirea Guvernului Ludovic Orban, PNL și-a dus până la capăt angajamentul luat în fața românilor.

Pe termen scurt, Guvernul PNL își propune aprobarea unei rectificări bugetare, asigurarea pregătirii pentru iarnă, nominalizarea noului comisar european, amânarea pensionării magistraților sau elaborarea bugetului pe anul 2020. Obiectivele asumate de Guvernul PNL vizează întărirea democrației, a statului de drept, a ordinii și siguranței publice, asigurarea unei justiții independente. Guvernul PNL își propune eficientizarea activității Guvernului și a administrației, primul pas fiind realizarea unui audit în instituțiile publice.

Membrii Guvernului condus de Ludovic Orban au depus apoi jurământul de învestitură în funcţii, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis: ”Vă doresc un mandat de mare succes, chiar dacă, din păcate, nu va fi un mandat întreg de patru ani, ci va fi un mandat ceva mai scurt și mai greu. Eu vă doresc să găsiți sprijinul necesar în Parlamentul României pentru a vă pune în practică proiectele și, foarte important, pentru a stopa dezastrul lăsat în urmă de guvernele pesediste. Deja, vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere.

Mă aștept de la acest nou Guvern să rezolve câteva probleme foarte urgente: închiderea bugetului pe anul 2019, pregătirea proiectului de buget pentru anul 2020, reluarea discuțiilor pe legile justiției. Trebuie încurajată din nou lupta anticorupție, trebuie pregătite și puse în practică, într-un mod foarte transparent, corect, eficient, alegerile.”

Premierul Ludovic Orban: ”Domnule președinte, începând de astăzi aveți un partener în Guvernul României. Un partener de încredere, un partener care este gata să se alăture eforturilor dumneavoastră pentru punerea în practică a viziunii de dezvoltare a României pentru realizarea programelor și proiectelor care pot să aducă România într-o situație de revenire pe drumul drept și care pot, cu adevărat, să permită fiecărui român să reușească în viață, în țara lui.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 4 noiembrie 2019. Filed under Politică, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.