O nouă ediție a concursului pentru preșcolari „Suntem mici, dar circulăm corect!”

Concursul „Suntem mici, dar circulăm corect!” îşi propune, an de an, să stimuleze interesul preşcolarilor pentru cunoaşterea şi respectarea regulilor de circulaţie. Fazele locale ale concursului desfăşurate săptămâna trecută la Satu Mare, Carei, Tăşnad şi Negreşti Oaş şi-au desemnat câştigătorii, care s-au reunit joi, 23 mai, la Grădiniţa 14 Mai, pentru a concura în faza judeţeană. Probele, atât cea teoretică, constând într-un chestionar cu întrebări legate de circulaţia copiilor pe drumurile publice, cât şi cea practică, în care preşcolarii au realizat un desen tematic, au avut un grad de dificultate ridicat, pe măsura pregătirii din ce în ce mai avansate a celor care se prezintă la acest concurs.

PRESCOLARIJuriul format din reprezentanţi ai instituţiilor partenere în proiect, inspector de poliţie Hrihorişan Felicia, din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, inspector Ghiţ Leontina şi inspector Câcău Leş Crina, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean, a avut misiunea de a departaja cele 10 echipaje ale grădiniţelor participante, formate fiecare  din câte 2 copii. Rezultatele finale au fost primite cu emoţie de toţi cei prezenţi. Astfel, câştigătorii concursului au fost reprezentanţii Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 2 din Negreşti Oaş, copiii Berinde Alessia şi Conţ Ioana, coordonaţi de educatoarele Onca Florica şi Deiciuc Mihaela.

Locul 2 a fost acordat la egalitate de puncte grădiniţelor nr. 11 din Satu Mare, copiilor Van Beylen Rene şi Marco Luca, coordonaţi de educatoarele Silaghi Ramona şi Cortea Denisa, şi Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 1 Tăşnad, copiilor Filip Vanessa şi Torok Leonard, educatoare Talpos Maria.

Locul 3 a fost ocupat de echipajul  Grădiniţei cu Program Prelungit Mondiala, grădiniţă reprezentată de copiii Lucaciu Alex şi Peres Sarah, coordonaţi de educatoarele Buriceanu Alina şi Horvath Andreea. Totodată, au fost acordate 3 menţiuni speciale, grădiniţelor GPP 14 Mai, Grădiniţa Huta Certeze şi G.P.P. nr. 1 Negreşti Oaş. Şi ceilalţi participanţi în concurs: Grădiniţele cu Program Prelungit nr.2 şi nr. 3 din Carei şi G.P.P. Vetiş au fost felicitate pentru efortul depus şi au primit diplome. În final, toţi copiii au fost recompensaţi cu daruri din partea organizatorilor, pentru performanţele lor, pentru implicarea, cu seriozitate, în acest concurs, dar şi pentru importanţa pe care au acordat-o învăţării regulilor de circulaţie.

Concursul, iniţiat şi organizat de şapte ani de directorul Grădiniţei 14 Mai, Cupşa Ana, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, se bucură de la un an la altul, de un interes tot mai ridicat din partea cadrelor didactice, preocupate permanent de siguranţa rutieră a celor mai mici participanţi la traficul rutier. Din acest an concursul desfăşurându-se sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, are şi o secţiune naţională, la care copiii pot trimite către organizator ( GPP 14 Mai) lucrări cu tematică rutieră, lucrări ce vor fi analizate de un juriu de specialitate, cele mai bune dintre acestea urmând a fi premiate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 23 mai 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.