„Fluxurile istoriei: Mișcările mărfurilor și ale oamenilor, circulația socială a cunoștințelor”

Muzeul Județean Satu Mare a găzduit un simpozion de două zile cu titlul „Fluxurile istoriei: Mișcările mărfurilor și ale oamenilor, circulația socială a cunoștințelor”.

Dezbaterile profesionale se desfășoară cu participarea unor istorici din România și Ungaria, iar pe viitor se pregătește editarea unui studiu comun.

“Chiar și în urmă cu 1000 de ani, regiunea noastră se afla la intersecția unui drum trans-continental, iar măsurile de dezvoltare moderne ne plasează, încet, înapoi pe această poziție. Regiunea noastră este situată pe o rută economică și turistică pe care nu o putem, dar nici nu vrem să o ocolim”, a menționat în prima zi a evenimentului Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Pataki Csaba a subliniat faptul că, în curând, va începe o investiție de mai multe milioane de euro pentru renovarea clădirii Muzeului Județean, finalizarea lucrărilor asigurând un spațiu veritabil cerințelor secolului XXI, care va putea găzdui în condiții optime expozițiile și vizatorii acestora.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 16, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.