Proiect educațional ”Un mediu curat pentru o viață sănătoasă”, la Școala Gimnazială Tășnad

Practicile iresponsabile ale omului asupra naturii conturează posibile dezastre ecologice: creşterea periculoasă a nivelului de poluare a aerului, apei, solului. Toate acestea afectează în cele din urmă sănătatea fizică, mentală şi socială a omului însuşi. În acest context, copiii trebuie învăţaţi să cunoască, să înţeleagă şi să ocrotească natura, pornind cu îngrijirea mediului.

Începând de la vârsta „micului curios” trebuie prezentată copiilor natura cu secretele ei, într-o manieră cât mai accesibilă şi plăcută; aşa se poate face din mica fiinţă umană un mare iubitor al naturii, dar nu în ultimul rând un protector al ei.

Proiectul de parteneriat educațional ”Un mediu curat pentru o viață sănătoasă”, inițiat de Școala Gimnazială Tășnad propune organizarea de excursii, urmărindu-se stabilirea conexiunilor dintre om si mediu, precum și conștientizarea rolului important pe care îl joacă mediul curat în viața omului.

Problemele educaţionale ridicate de mediul ecologic au fost dezbătute de elevi alături de profesorii coordonatori Moisa-Turcu Antonel Adrian, Șipoș Zsofia și Marcu Ramona, împreună cu reprezentantul Ocolului Silvic Tășnad, domnul Șimonca Gheorghe.
Cunoaşterea responsabilă a mediului înconjurător le-a oferit celor 50 copii, proveniți din toate mediile sociale și etnice, precum și profesorilor însoțitori Negrean Renata, Juhasz Anna și Marcu Minodora, ocazia de a gândi în perspectivă, de a învăţa, de a-şi dezvolta curiozitatea şi interesul pentru anumite aspecte din lumea înconjurătoare.

Însuşirea unor norme de comportament necesare pentru a asigura echilibrul dintre sănătatea individului, a societăţii şi a mediului a fost principalul obiectiv realizat prin această activitate de educație ecologică.

Ca deviză pentru viitor, elevii au ales următoarele versuri sugestive:
”Aer, apă, pământ, foc
Sunt părți sub bolta cerească.
Toate-acestea la un loc,
Fac parte din viața noastră.” (Dumitru Delcă)

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 22 noiembrie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.