Ludovic Orban: Dorim o colaborare cât mai strânsă cu BERD, concretizată în proiecte de investiții și asistență tehnică

Prim-Ministrul Ludovic Orban a avut o întrevedere, la Palatul Victoria, cu delegația Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), condusă de Charlotte Ruhe, Managing Director pentru Europa Centrală și de Est. Întâlnirea a avut drept scop prezentarea noii strategii de țară pentru perioada 2020-2025 a Băncii, care a inițiat un proces de consultare publică cu autorități ale administrației publice, cât și cu mediul de afaceri și cu societatea civilă.

Subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat aspecte relevante pentru activitatea BERD în România, în directă legătură cu prioritățile prevăzute în noua strategie de țară: 1) promovarea investițiilor în infrastructură durabilă și dezvoltarea regională; 2) susținerea productivității prin extindere corporativă, inovație și abilități și 3) extinderea procesului de intermediere financiară și dezvoltarea piețelor de capital.

Premierul României a apreciat activitatea BERD în România, atât în ceea ce privește programele și proiectele desfășurate, cât și în ceea ce privește perspectiva pentru următorii cinci ani. În acest sens, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că dorește o colaborare cât mai strânsă cu BERD, concretizată în proiecte de investiții și asistență tehnică, în domenii precum infrastructura de transport, energie, sănătate, dar și în domeniul construcțiilor.

Concret, cele două părți au convenit o serie de domenii prioritare care să contribuie la dezvoltarea economiei românești, precum promovarea bunei guvernanțe și listarea pe bursă a unor întreprinderi de stat, proiecte în parteneriat public-privat (PPP) în domeniul infrastructurii de transport și municipale (inclusiv transport și mobilitate urbană, rețelele de distribuție de gaz și de electricitate, alimentare cu apă, eficiență energetică, clădiri verzi, spitale), dar și susținerea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, asistență tehnică și co-finanțare, în vederea unei mai bune absorbții a fondurilor europene.

Tot la Palatul Victoria, delegația BERD a avut o reuniune și cu ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Bode, cu ministrul sănătății, Victor Costache, precum și cu alți oficiali din Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, pentru a discuta o listă de proiecte prioritare pe fiecare domeniu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 5 decembrie 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.