Cristina Moldovan, o artistă plastică ajunsă la maturitate, a deschis o expoziție cu cele mai reușite creații

Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, și Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare au organizat joi, 5 decembrie vernisajul expoziției de arte vizuale a Cristinei Moldovan, în Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare.

Expoziția a fost deschisă de Gergely Csaba, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. Evenimentul a fost moderat de Anișoara Ienășoiu. Au mai fost prezenți membri din conducerea A.A.P. Satu Mare: Tillinger Ștefan, Keresztesi Monica, apoi Mircea Deac, director al Școlii de Arte Satu Mare, preotul Lucian Tompoș, din partea Asociației ”Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” Satu Mare.

După cum a spus Mircea Deac, Cristina Moldovan a ajuns la maturitatea artistică. Se vede din expoziție că abordează cu ușurință toate tehnicile. Creațiile prezentate în expoziția de față au o tentă optimist, cu culori plăcute, care îmbie la vizitatorul la admirație.
Aceleași cuvinte de apreciere le-a avut și președintele A.A.P. Satu Mare, Gergely Csaba, precum și alți colegi ai săi.

Preotul Lucian Tompoș a spus că dorește să atragă sprijin și din partea membrilor A.A.P. Satu Mare, pentru copiii aflați în grija Asociația ”Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”, găsindu-ne în apropierea sărbătorilor de iarnă. În acest context, timp de două săptămâni poate fi vizitată expoziția de icoane pe sticlă, rodul muncii copiilor care au participat la cursul de pictură „Icoana din suflet de copil”, desfășurat la Centrul de zi „Sfânta Tatiana”, sub coordonarea plină de măiestrie a părintelui Lucian Tompoș.

Programul muzical, muzică folk, a fost asigurat de Loredana Morar și Roxana Gheorghiu.

Membră a A.A.P. Satu Mare, Moldovan Cristina s-a născut în 2 martie 1955 la Satu Mare. În 1974 a absolvit Liceul de Artă Satu Mare, primii îndrumători fiind Szodoray Parádi Hajnalka şi Ion Sasu.  Între 1975-1979 a studiat dreptul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj după care a lucrat ca jurist la diferite firme, inclusiv și la Prefectura Satu Mare. Din 2005 este pensionară. În 2008 s-a înscris în Asociaţia Artiştilor Plastici Satu Mare, devenind membră activă și participând la toate expoziţiile colective şi la taberele de creaţie organizate de asociaţie.

Expoziţii: la Satu Mare, Hodod, Mânău, Medieșu Aurit, Ardud, Sighetu Marmației, Carei, Tăşnad, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Huta Certeze, Csenger (HU), Tokaj (HU), Nyíregyháza (HU), Téglás (HU), Fehérgyarmat (HU), Debrecen (HU), Mátészalka (HU). La început a preferat să lucreze cu tempera și creioane colorate dar a trecut la pastel, ulei și acryl. Dintre tematici cel mai des preferă natura, peisajele rurale, datinile populare, portrete și modele stilizate.

Ca și în lucrările din expoziția de față, predomină culorile pastelate, fine, evită contrastele tari dintre culori şi nuanţe. Pune accent şi pe prezentarea înrămarea tablourilor. Expoziția este deschisă între 5 decembrie – 19 decembrie 2019.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 6, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.