Expoziția de portrete a pictorului George Dan, ”Chipuri Sătmărene” a ajuns la cea de-a doua ediție

Luni, 9 decembrie, la Centrul Multicultural ,,G.M. Zamfirescu” a avut loc ediția a II-a a expoziției ”Chipuri Sătmărene” a pictorului George Dan, realizată cu sprijinul Direcției Județene pentru Cultură, Revistei Poesis și Cenaclului Afirmarea. Au fost prezenți în număr mare oameni de cultură, poeți, scriitori, artiști plastici, care nu lipsesc de la niciun eveniment cultural de seamă din municipiul Satu Mare. 

A fost prezent, ca gazdă, directorul Centrului Cultural ”G.M. Zamfirescu”, Gheorghe Molnar, Ioan Anițaș, jurnalist și președinte al Cenaclului literar Afirmarea, poetul George Vulturescu, fost director al Direcției pentru cultură Satu Mare, precum și Ioan Moldovan, care a fost moderatorul evenimentului și bineînțeles autorul celor 12 portrete realizate cu mult talent, pictorul George Dan.

În cuvântul său, Ioan Anițaș se întreba când se poate opri elaborarea acestor tablouri? Tot el a răspuns că Satu Mare se mândrește cu un număr mare de oameni de cultură, poeți, scriitori, artiști plastici, deci acțiunea poate continua mult și bine.

George Vulturescu a menționat faptul că ideea acestei acțiuni s-a născut într-o cafenea și cu ajutorul colegilor a prins viață. Galeria oamenilor de cultură se sprijină pe principii prietenești și are la bază contribuția fiecăruia la dezvoltarea culturii sătmărene. Tablourile exprimă spiritualitate și vin dintr-o cunoaștere directă. ”Așa vă văd”, ar spune pictorul George Dan.

Fiecare dintre cei reprezentați în portrete au luat cuvântul și au prezentat pe scurt contribuția adusă la dezvoltarea culturii sătmărene: Gheorghe Molnar, Ioan Moldovan,  dr. Ovidiu T. Pop, dr. Viorel Câmpean, drd. Marta Cordea, Ioan Anițaș, Mihai Sas, Georgeta Govor, dr. Aurel Pop, Dana Criste, Dorica Băbuț, sculptorul Vasile Koter.

Portretele vor rămâne o frumoasă amintire în familia fiecăruia și în memoria colectivității în care a creat fiecare. Cei prezenți au audiat cântecele cantautoarei Georgeta Govor, din repertoriul propriu, unele pe versurile poeților sătmăreni.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 9, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.