Noul manager al Filarmonicii „Dinu Lipatti”, Kovács-Pistuka Emőke dorește atragerea tinerilor spre muzica simfonică

Performanță pentru orchestra filarmonicii și atragerea tinerilor către muzica simfonică! Acestea sunt obiectivele imediate ale noului manager al Filarmonicii “Dinu Lipatti” Satu Mare, Kovács-Pistuka Emőke. Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, noua conducere a instituției de cultură, formată din directorul general Kovács-Pistuka Emőke, directorul adjunct, Claudiu Pitic și directorul artistic, Franz Lamprecht.

Noua conducere a prestigioasei instituții de cultură sătmărene își propune ca în următorii ani activitatea filarmonicii să fie cât mai vizibilă și să formeze un adevărat brand din orchestra Filarmonicii “Dinu Lipatti” Satu Mare.

“Mi-am propus cultivarea şi educarea permanentă a publicului prin realizarea unor concerte de înaltă ţinută artistică, cu programe muzicale remarcabile din repertoriul național şi universal, baroc, clasic, romantic, modern şi contemporan, cu dirijori și soliști consacrați pe plan național și internațional. Îmi doresc să atragem tineri în orchestra noastră și să participăm la mai multe festivaluri unde să reprezentăm județul nostru și să intrăm în circuitul de concerte educative pentru copii. Vrem să punem accent pe Orchestra de Cameră, astfel încât să putem să ne manifestăm actul cultural și în spațiile mai mici. Suntem siguri că publicul meloman de toate vârstele va fi atras de concertele variate pe care le avem în vedere”, a declarat Kovács-Pistuka Emőke, care și-a preluat mandatul de manager al filarmonicii, în urma concursului susținut în luna noiembrie 2019.

Pe termen lung, noul manager își propune să își concentreze atenția şi pe locuitorii din orașele învecinate, care nu au orchestre simfonice, și care prin frecventarea concertelor ar contribui la dezvoltarea turismului cultural din regiune. Un alt obiectiv pe care noua conducere dorește să îl realizeze pentru publicul meloman este o sală de concerte cu acustică foarte bună, dar și un preț accesibil al biletelor şi abonamentelor.

Kovács-Pistuka Emőke, activează în cadrul Filarmonicii „Dinu Lipatti” din anul 2002, în calitate de artist instrumentist-vioară, fiind șef partidă vioara I. Tododată, este profesor asociat de vioară și muzică de cameră la Liceul de Arte “Aurel Popp” Satu Mare, iar de-a lungul carierei a mai activat ca profesor și instrumentist la Opera Maghiară de Stat Cluj-Napoca, Liceul de Muzică “Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, Escuela Superior de Artes Yucatan, Merida-Mexic și Orquesta Sinfonica de Yucatan, Merida-Mexic. Are, de asemenea, numeroase participări la cursuri de măiestrie în Ungaria, Germania și România, colaborări cu orchestre din țară și străinătate și este membră a orchestrelor de cameră “Consonantia” și “Diletto muzicale”, a cvartetului “FourEver” și a trio-ului “Quasi Cosi”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 decembrie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.