Bucuria Crăciunului, adusă la Ardud de peste 300 de preșcolari din județul Satu Mare

Peste 300 de copii, reprezentând 18 grupe ale grădinițelor din județul Satu Mare, ne-au oferit la Ardud puțin din inocența și puritatea sufletelor lor curate, acum, în apropierea celor mai minunate sărbători din an. Ne-au încântat cu colindele, urările, cântecele lor pregătite cu tot dragul alături de cadrele didactice, special pentru cea de-a X-a ediție a Festivalului Județean de Colinde și Cântece de Crăciun de la Ardud.

Festivalul a avut loc vineri, 13 decembrie în sala de festivități din Ardud, cu sprijinul Primăriei Orașului Ardud, Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, colectivului Grădiniței cu Program Prelungit Ardud și voluntarilor de la Asociația ”Împreună cu Tereza”. Organizatorul principal a fost educatoarea Bianca Barbu de la Grădinița cu Program Prelungit Ardud.

Toate grupurile micuților colindători participanți la cea de-a X-a ediție a Festivalului Județean de Colinde și Cântece de Crăciun 2019 de la Ardud au primit diplome și medalii, fiind vorba de o ediție aniversară. Evenimentul s-a desfășurat pe două secțiuni: colinde, respectiv cântece de Crăciun. Toți copilașii care au urcat pe scenă la Ardud, ne-au adus prin emoția lor puritate, veselie și candoare, alături de bucuria foarte apropiatei sărbători a Nașterii Mântuitorului.

Noutatea ediției din acest an a fost că nu s-a organizat ca și concurs cu jurizare și cu premii doar pentru cei mai talentați participanți, ca în anii trecuți, ci ca un festival în cadrul căruia toți cei înscriși au urcat pe scenă cu emoțiile primei lor apariții în public, pentru a-i bucura pe părinți, colegi și pe educatoare, dar și sufletele tuturor celor care i-au privit și ascultat. Aproape fără excepție, copiii au purtat costume populare sau cu tematică de Crăciun, dovedind că de mici încep să aprecieze tradițiile.

Nu în ultimul rând, fiecare copil participant a primit din partea Moșului, Crăciunițelor și Spiridușilor – voluntari ai Asociației ”Împreună cu Tereza” daruri la ieșirea de pe scenă. Moșul, alături de primarul orașului Ardud, Ovidiu Marius Duma, au fost cei mai mari susținători ai copiilor. Întâlnirea cu Moșul i-a bucurat mult pe preșcolari și a fost pentru a le aminti de această zi, în care mulți dintre ei au urcat pe o scenă pentru prima dată în viața lor. În final, Alexandra Hodas, elevă la clasa profesorului Vasile Chioran de la Școala de Artă Satu Mare, a interpretat câteva colinde populare apreciate.

Tot cu această ocazie, în sala de sport din Ardud au fost expuse produse specifice Crăciunului, confecționate de preșcolarii din Ardud, copiii din județ participanți la festival și voluntarii Asociației ”Împreună cu Tereza”. Au fost organizate și ateliere de joacă. S-au putut alege obiectele preferate, donând o sumă modică, în schimbul căreia s-a primit un bilet de tombolă cu câștiguri pe loc.

Au participat 18 grupe de colindători preșcolari, de la: GPP Guliver Satu Mare, GPP nr. 11 Satu Mare, GPP 14 Mai Satu Mare, GPP nr. 6 Satu Mare, GPN  Lipău, GPP Culciu Mic, GPN Valea Vinului, GPN Beltiug, GPP  Bârsău, GPP ”Albinuța” Halmeu, GPN Moftinu Mare, GPP Doba, GPN Rătești, GPN Șandra, GPP Vetiș, GPP Decebal, GPN Mădăras, GPN Ardud, în total 320 copii de la secțiile română, maghiară și germană.

Educatoarea Bianca Barbu, organizator principal, aduce mulțumiri sponsorilor care au sprijinit cea de-a X-a ediție Festivalului Județean de Colinde și Cântece de Crăciun de la Ardud: ROTECA Ardud, Schwab Agro Prod, Tipografia Someșul, Brutăria Daniel, Santec, Gordius, CBA, Trirom Knit, magazinul pentru copii Carla Denisa, Librăria Florei Com, Clătităria Clatos, Reactiv Art Design Satu Mare, Bianca Sas și costume tradiționale, magazin Sublin 2018 Satu Mare, Maribel Party, La Doi Pași Ardud, restaurantele: Bastion, Pescăruș, Miorița.

Evenimentul și-a propus să aducă bucurie nu doar ardudenilor și preșcolarilor, ci și celor mai puțin fericiți dintre noi. Din fondurile adunate în urma produselor confecționate de copii, educatoarele implicate în proiect împreună cu voluntarii Asociației ”Împreună cu Tereza” îi vor vizita, îi vor colinda și vor duce puțin din sărbătoarea Crăciunului, săptămâna viitoare, persoanelor în vârstă din Ardud și beneficiarilor caselor de tip familial din județ: ”Orhideea” din Rătești, ”Ștefania” din Oar, ”Teodora” din Lazuri, Centrul Maternal ”Lorena” Satu Mare, Centrul Social ”Prichindel” Satu Mare.

Felicitări tuturor cadrelor didactice și conducerilor grădinițelor pentru munca lor din acest an, pentru grija și dăruirea lor față de copii, dar și mulțumiri pentru spectacolul plin de bucurie pe care ni l-au oferit împreună cu cei mici!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 14, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.