Orchestra simfonică de suflători Osso Varadinum din Oradea a concertat ieri la Carei

Joi, 23 mai 2013, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi, a avut loc un concert extraordinar susţinut de orchestra simfonică de suflători Osso Varadinum din Oradea.

DSC_1160_resize b

Cei patruzeci de tineri instrumentişti au creat o atmosferă de poveste în castel, purtându-i pe spectatorii prezenţi prin lumea muzicii clasice, a jazz-ului şi nu numai, interpretând partituri a compozitorilor Korsakov, Shostakovich dar şi piese dixieland sau chiar celebra The Blues Brothers revue, aparţinând lui Jay Bocook.

DSC_1136_resize

La finalul concertului artiştii au creat un moment de-a dreptul surprinzător folosindu-se doar de palme şi de voce, o demonstraţie de improvizaţie ritmică folosind diverse tipuri de aplauze şi pocnind din degete. Publicul a aplaudat minute bune la final, dovada faptului că, în ciuda vremii ploioase de afară, a petrecut mai bine de o oră muzicală minunată în castel, în compania unor muzicieni remarcabili. Impresionaţi de atmosfera creată, artiştii au promis să revină cât mai curând la Carei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 24, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.