S-a deschis Târgul de Crăciun în aer liber de la Carei, în zona pietonală din centru

Luni, 16 decembrie 2019 a fost deschisă o nouă ediție a Târgului de Crăciun în aer liber, de la Carei. Toți cei prezenți au putut vizita căsuțele amenajate în zona pietonală din centrul orașului, au putut degusta cozonacul, ștrudelul, vinul fiert, ceaiul fierbinte, turta dulce, produsele apicole, cârnații și au putut admira și decorațiunile, produsele din lavandă, respectiv produsele artizanale.

Adrian Ștefănuți a deschis evenimentul, prezentând, pe scurt, programul și salutându-i pe cei prezenți.

Programul artistic a început la ora 17.30 cu elevii Liceului Tehnologic „Iuliu Maniu”, apoi au urmat elevii Liceului Tehnologic „Simion Bărnuțiu” și elevii Liceului Teoretic Carei. Grupele din cadrul Formației Magic Dance, coordonate de Raluca Păvăluc au prezentat mai multe dansuri, cu tema specifică Crăciunului.

Elevii de la licee au intepretat colinde și cântece de Crăciun în limbile română, maghiară, germană și engleză, prezentând pe lângă cântece și obiceiuri de Crăciun. Solista Németi Tamara, de la Centrul cultural Carei a interpretat o melodie din repretoriul internațional, încheind programul artistic.

Organizatorii aduc mulțumiri Asociației Open Road, care prin intermediul Moșului pe Motocicletă a împărțit dulciuri copiilor.

Atracția serii a fost figurina uriașă, ce-l reprezintă pe Moș Crăciun, precum și „cutia poștală” a Moșului, care se găsește în apropierea acestuia. Copii s-au înghestuit să facă poze cu Moșul și cu bradul împodobit, care se află în vecinătatea acestuia.

Târgul de Crăciun continuă și zilele următoare, având programul între orele 16.00 și 21.00, iar momentele artistice se vor desfășura între 17.30 și 18.30. Programul artistic de marți, 17 decembrie 2019, va fi prezentat de elevii de la Școala gimnazială nr.1.

Vă așteptăm cu drag, cu mic cu mare să ne bucurăm împreună de „Magia Crăciunului” și de Târgul de Crăciun în aer liber! Evenimentul se desfășoară în cadrul celei de-a treisprezecea ediții a Festivalului Magia Crăciunului.

Programul Târgului de Crăciun:

16-22 decembrie 2019, între orele 16.00-21.00

Pietonala din zona statuii Sf. Florian și zona Amfiteatru

Produse tradiționale de Crăciun și colinde în aer liber.

Program de Colinde:

17 decembrie, ora 17.30 – Colinde cu elevii de la Școala generală nr. 1 Carei

18 decembrie, ora 17.30 – Colinde cu elevii de la Școala Vasile Lucaciu Carei

19 decembrie, ora 17.30 – Colinde cu elevii de la Liceul Josephus Calasantius

20 decembrie, ora 17.30 – Colinde cu  Ansamblul Ceatăra și Castelanii

ora 18.00 – Întâlnire cu Moș Crăciun

Organizatori: Direcția de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei și Centrul de promovare a turismului cultural grof Károlyi Carei, cu sprijinul Asociației Open Roads

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 16, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.