Consiliul Județean Satu Mare i-a omagiat pe eroii Ioan Marinel Ciul și Grigore Zimbru

Consiliul Județean Satu Mare i-a omagiat joi, 19 decembrie pe doi dintre sătmărenii care, în urmă cu trei decenii, s-au sacrificat în numele valorilor care guvernează societatea de astăzi.

Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, a depus câte o coroană de flori în localitățile Călinești-Oaș și Gherța Mică, la mormintele eroilor Ioan Marinel Ciul și Grigore Zimbru.

Evenimentele de comemorare a eroilor sătmăreni, secerați de gloanțe la Revoluția din Decembrie 1989, vor continua duminică, 22 decembrie, cu slujbe de pomenire și depuneri de coroane la mormintele eroilor din municipiul Satu Mare, la Cimitirele  Eroilor, Rodnei și Amațiului, precum și la placa comemorativă de pe Palatul Administrativ.

De asemenea, va fi dezvelit și sfințit “Monumentul Rezistenței Anticomuniste” din Piața 25 Octombrie, iar în holul Consiliului Județean va avea loc o expoziție foto-documentară “Revoluția din Decembrie 1989. Satu Mare în imagini”, acordarea de medalii și diplome aniversare revoluționarilor sătmăreni.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 19, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.