Transcarpatia, Szabolcs-Szatmár-Bereg și Satu Mare continuă cooperarea și în 2020

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare a participat la ultima ședință din acest an a Programului de Cooperare Transfrontalieră ENI Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2014-2020. Tema întâlnirii a fost discutarea proiectelor care urmează sa fie depuse cu privire la cooperările interjudețene.

În cadrul reuniunii, părțile au ajuns la un acord cu privire la faptul ca pe toate cele 3 axe ale regiunii să se lanseze proiecte comune, respectiv stabilirea unor contacte directe între instituțiile implicate.

Cel de-al treilea apel de proiect al Programului de Cooperare Transfrontalieră ENI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2020, a fost lansat în luna noiembrie cu termenul limită stabilit pentru data de 13 februarie 2020.

Valoarea finanțării din fonduri europene a acestui apel de proiect este de 17,3 milioane de euro, aplicațiile fiind acceptate în domeniul promovării turistice a culturii locale și a patrimoniului istoric, respectiv îmbunătățirea sistemului sanitar.

În cadrul reuniunii, Pataki Csaba a menționat faptul că acest program de cooperare va continua și în anul 2020. “Ca urmare a succeselor înregistrate în anii precedenți care ne-au ajutat să remediem numeroase probleme, Regiunea Transcarpatia și județele Szabolcs-Szatmár-Bereg și Satu Mare vor continua să depună noi proiecte în noul an.”

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 19, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.