Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea PNL de abrogare a recursului compensatoriu

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, 19 decembrie legea PNL de abrogare a recursului compensatoriu. Camera Deputaţilor a adoptat, pe 4 decembrie, proiectul PNL privind abrogarea recursului compensatoriu.

PSD a votat, în 2017, legea recursului compensatoriu. Pe baza acesteia, peste 21.000 de infractori au fost eliberați înainte de termen, dintre care 1.877 au fost reîncarcerați, iar 509 au recidivat cu fapte violente.

Proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu a fost inițiat de zece parlamentari PNL, în luna ianuarie 2019. A fost respins de Senat în luna iunie, iar în luna august PNL a convocat o sesiune extraordinară a Camerei Deputaților pentru discutarea acestui proiect, însă PSD a refuzat să dezbată subiectul.

PSD a acceptat introducerea subiectului pe ordinea de zi doar după ce Guvernul Ludovic Orban a anunțat că îşi va angaja răspunderea pentru abrogarea recursului compensatoriu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 19 decembrie 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.