La Tășnad va funcționa o manufactură de prelucrare a fructelor, din primăvara viitoare

“Avem nevoie în județ de programe ca cele ale Grupului de Acțiune Leader din zona Tășnadului, căci prin ei sunt susținuți și sprijiniți micii producători ai zonei”, cu aceste cuvinte a deschis Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, întâlnirea de final de an îmbinată cu prezentarea noii manufacturi a Asociației Grup de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare.

Prin programul de finanțare pentru perioada 2017-2023 și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, programul Leader a câștigat fonduri pentru implementarea, la Tășnad, a unei manufacturi de prelucrare a fructelor. Activitatea va începe în primăvara anului următor, odată cu recoltarea primelor fructe.

Localnicii vor produce dulceață, siropuri și alte produse pe bază de fructe. Aparatura necesară prelucrării fructelor a sosit deja, iar clădirea manufacturii este dotată cu o încăpere de răcire, aparatură pentru congelare, fiind amenajat și un spațiu de primire a camioanelor care vor transporta marfa.

Prin Asociația Grup de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare, vor avea posibilitate de promovare și de distribuire a produselor proprii și acei producători locali care, fără acest sprijin, nu ar avea fonduri materiale pentru a-și desfășura activitatea în condiții oficiale.

„Felicitări întregii echipe a asociației care, prin munca ei, sprijină agricultura regiunii și contribuie la succesul programului Leader. Consiliul Județean Satu Mare va rămâne și pe viitor un susținător și un partener fidel al asociației. Sper ca și anul 2020 să fie unul cu la fel de multe realizări ca cel care se încheie acum”, a subliniat Pataki Csaba.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 20, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.