PNL Satu Mare: Bugetul pe 2020 este realist, prin care dorim stabilitate. Are un mesaj de seriozitate, bazat fiind pe cifre reale

Deputatul Romeo Nicoară împreună cu Adrian Albu, președintele Organizației Județene PNL Satu Mare și Ioan Rus, vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, au susținut o conferință de presă pentru a face cunoscute câteva aspecte actuale legate de bugetul României pe anul 2020, precum și unele măsuri ale Guvernului PNL privind încheierea anului financiar 2019.

Deputatul Romeo Nicoară a precizat că în data de 23 decembrie 2019 va fi prezentat proiectul Bugetului pentru anul 2020, iar Guvernul PNL își va asuma răspunderea pentru acesta ”pentru ca România să aibă buget de la 1 ianuarie 2020. Astfel toate instituțiile vor avea instrumentele necesare pentru ca să-și facă proiectele, planurile, licitațiile pentru anul 2020 fără întârzieri. Nu va fi perturbat nici mediul privat. În cadrul ședinței pot fi depuse și amendamente la buget”.

Adrian Albu, președintele Organizației Județene PNL Satu Mare, a subliniat că actualul buget este ”realist, prin care dorim stabilitate, are un mesaj de seriozitate, bazat fiind pe cifre reale. Este vorba de bani publici care să fie cheltuiți cu responsabilitate. Anul 2019 se încheie cu un deficit bugetar de 4,3 %, pentru anul 2020 se prevede un deficit de 3,58 %, care v-a ajunge în 2022 sub 3 %. Se vor respecta toate angajamentele salariale și de pensii. Creșterea economică a României va fi în scădere dar să nu fie abruptă, de asemenea și rata inflației dorim să fie în scădere. Sumele alocate pentru ministere acoperă tot necesarul. Sunt măsuri care se iau fără să se apeleze la banii cetățenilor. Din impozite se vor păstra 64% la orașe și comune, bani care vor fi trecuți în bugetele locale, unde vor apărea și alte sume, de exemplu din TVA”.

Ioan Rus, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare a spus că până la ora actuală s-a rezolvat problema cu finanțarea necesităților din UAT-uri, decontându-se toate cheltuielile inclusiv cele legate de salariile asistenților sociali și alte ajutoare printr-o Hotărâre de Guvern. ”Au fost alocate 5,9 milioane de lei ce se împart orașelor și comunelor. Au existat facturi din PNDL restante încă din octombrie în județul Satu Mare. Repartiția sumelor s-a făcut pe baza necesarului dat de primari”, a precizat Ioan Rus.

Guvernul a aprobat suma de 8,6 milioane de lei care au fost împărțiți celor 35 de comune din județul Satu Mare, comune ce au înaintat necesarul de bani care au fost aproape 100% achitați în cuantumul cerut. Guvernul PNL s-a trezit cu foarte mari probleme legate de finanțarea UAT-urilor până la sfârșitul anului, atât în partea de salarizare, de funcționare, asistență, protecția copilului, persoane cu handicap, care în unele comune au rămas la limită cu achitarea facturilor, apă, canal și altele.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 20 decembrie 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.