Gala de proiecție a filmului ”Cardinalul” s-a desfășurat la Castelul din Carei, în fața unui public numeros

Duminică, 22 decembrie 2019, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi, a avut loc premiera proiecției filmului artistic ”Cardinalul”, în regia lui Nicolae Mărgineanu.

În deschiderea evenimentului a luat cuvântul directorul Direcției de Cultură, Bogdan Georgescu, în calitate de gazdă a evenimentului, după care a vorbit părintele protopop Radu Filip, care a subliniat importanța realizării unui film despre viața episcopului Iuliu Hossu, iar mai apoi l-a prezentat pe cel care a interpretat rolul principal în acest film, actorul Radu Botar, prezent la proiecția de la Castelul Károlyi.

A luat apoi cuvântul jurnalista Ramona Baloțescu, care a vorbit despre importanța majoră a filmului „Cardinalul”, nu doar pentru crdincioșii greco-catolici, ci și pentru întreaga istorie a românilor, despre accentul pe care îl pune filmul pe anii petrecuți în detenție de către Iuliu Hosu, în regim de exterminare și dezumanizare, alături de alți episcopi greco-catolici și membri ai elitei politice, în temnița de la Sighet. Înainte de film, a fost prezentat un scurt interviu cu realizatorul filmului, regizorul Nicolae Mărgineanu.

Proiecția a avut loc într-un spațiu neconvențional, într-o ”sală de cinematograf” improvizată în Castelul Karolyi și s-a bucurat de prezența unui număr mare de spectatori, toate bilete fiind epuizate în urmă cu cinci zile. Filmul a fost foarte bine primit de publicul careian, prestația actorului Radu Botar, de la Teatrul de Nord din Satu Mare, care a impresionat în primul său rol principal într-un film de lung metraj, fiind răsplătită cu aplauze.

La final, actorul principal, a purtat un dialog cu publicul prezent, răspunzând întrebărilor venite din partea spectatorilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 23 decembrie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.