Migranți din Egipt, Algeria, Libia au încercat să treacă frontiera din România în Ungaria

Poliţiştii de frontieră sătmăreni din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat patru cetăţeni străini din Egipt, Algeria și Libia care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În ziua de 4 decembrie, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, pe raza județului Satu Mare.

Astfel, au fost depistați, pe direcția localității Oar, județul Satu Mare, două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, pentru cercetări.

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt din Egipt și Libia, unul în vârstă de 18 ani de ani, iar celălalt de 17 ani, ambii solicitanți de azil în ţara noastră.

În ziua de 5 decembrie, ora 01.00, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași serviciu, în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Petea au mai depistat, pe direcția localității Dara, jud. Satu Mare, alţi doi cetățeni străini care se îndreptau spre frontiera cu Ungaria.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că unul este cetățean egiptean, iar celălalt algerian, în vârstă de 35 de ani, respectiv 27 de ani, solicitanți de azil în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

Totodată, cei patru cetățeni străini au fost îndrumați spre Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți și Timișoara

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 6 ianuarie 2020. Filed under Infracțiuni, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.