Primăria Tășnad vă prezintă în imagini cum va arăta Ștrandul Termal după modernizare

Primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc a declarat că primele lucrări la modernizarea Ștrandului Termal vor începe anul acesta și probabil vor dura circa 3-4 ani, finalizându-se treptat. Primăria Orașului Tășnad începe anul 2020 cu o informare privind detaliile cuprinse în studiul de fezabilitate (DALI) întocmit pentru compartimentarea Bazinului nr. 2 și legăturile structurale ale acestuia față de Bazinul multifuncțional de agrement, prezentat acum circa 2 luni. 

Ștrandul din interiorul Stațiunii Balneoclimaterice Tășnad urmează să fie modernizat. În prima fază, aici va fi recompartimentat unul dintre bazine și va fi construit un bazin multifuncțional. Mai mult decât atât, Stațiunea Tășnad a primit licența de a mai fora un puț de apă termală, pe lângă cel deja existent.

Se are în vedere compartimentarea unui bazin actual astfel ca pe partea mai adâncă să devină un bazin semiolimpic, iar pe partea din față să fie transformat în două bazine geotermale pentru îmbăiere. Se dorește realizarea unui bazin multifuncțional cu tobogane pentru tineret. Se urmărește construirea unui bazin semiolimpic de înot, acoperit.

Bazinul 2, compartimentat pe locul celui existent (cel mai mare), iar cel multifuncțional va fi amenajat în zona fostei campări din interiorul ștrandului.

Va fi creat un parc de recreere într-o zonă lagunară care să fie atât pentru agrement, cât și pentru preluarea apelor geotermale și pluviale.

Totodată, se dorește realizarea unui complex sportiv multifuncțional, a unei săli de sport. În același timp, a fost prevăzută o zonă pentru un grup de golf. Sunt prevăzute zone pentru tratament.

De curând, administrația Stațiunii Tășnad a primit de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale autorizarea emisă către Primăria Orașului Tășnad pentru începerea activităților miniere de explorare, în baza licenței primite, in perimetrul stabilit, a resursei de apă geotermală. Cu alte cuvinte, va fi forat un nou puț de apă termală.

În 1978, o sondă care acţiona în zonă a descoperit la peste 1.300 de metri adâncime un uriaş zăcământ de apă termală. Cu o temperatură de peste 70 de grade, apa este considerată de specialişti ca având cel mai mare grad de mineralizare din această parte de ţară.

Un raport efectuat de Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, arată că apa termală din Tăşnad este recomandată pentru reumatism, afecţiuni posttraumatice sau boli profesionale şi endocrine.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 17 ianuarie 2020. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 Responses to Primăria Tășnad vă prezintă în imagini cum va arăta Ștrandul Termal după modernizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.