Conducerea C.J.S.M. împreună cu primarii a patru localități, vizită de lucru la Vinogradov

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, vicepreședinte, respectiv primarii a patru localități din județ se află într-o vizită de lucru, onorând astfel invitația Consiliului Raional Vinogradov, Ucraina. În cadrul întâlnirii sunt dezbătute noile oportunități de proiecte transfrontaliere din cadrul programului ENI-HUSROUA 2014-2020.

Prin implicarea localităților sătmărene Lazuri, Tarna Mare, Santău și Ardud, regiunile din Ucraina și județul Satu Mare își propun să întrețină relații de colaborare în domeniul sanitar, cultural și cel al situațiilor de urgență. Pe durata celor două zile ale vizitei, liderii județului, respectiv cei patru primari, au o întrevedere cu Vitaliy Liubka, președintele Consiliului Raional Vinogradov, regiunea Transcarpatia – Ucraina și cu liderii localităților partenere din regiune pentru a discuta detaliile cooperării.

În conformitate cu cele stabilite, Tarna Mare, Santău și Vinogradov vor depune proiecte comune în domeniul dezvoltării sistemului sanitar, localitățile Lazuri și Vylok, respectiv Ardud și Veljatyino din raionul Hust – în domeniul conservării valorilor culturale. Prin proiectele ENI-HUSROUA 2014-2020, în localitățile Lazuri și Vylok se vor înființa centre culturale, în timp ce la Tarna Mare, Santău și Vinogradov se va îmbunătăți infrastructura sistemului sanitar.

Liderii județului Satu Mare vor face o vizită și la Veljatyino, unde va avea loc o întâlnire cu liderul Consiliului raional, respectiv cu primarul localității.

Pe durata vizitei, liderii locali au participat nu doar la întâlniri profesionale, ci au avut parte și de urări de An Nou. Cu toate că în conformitate cu calendarul gregorian aproape întreaga lume sărbătorește Anul Nou pe data de 1 ianuarie, în Ucraina, ca parte a fostei Uniuni Sovietice, se sărbătorește Anul Nou și pe data 14 ianuarie, dată care nu este sărbătoare oficială de stat, însă face parte din tradiția națiunii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 14 ianuarie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.