Poetul Mihai Eminescu, omagiat de oamenii și instituțiile de cultură din Satu Mare

15 ianuarie se înscrie la loc de cinste, în fiecare an, ca Ziua Culturii Naționale, fiind legată de ziua de naștere, în urmă cu 170 de ani, a poetului național Mihai Eminescu. La bustul poetului de la Colegiul Național care îi poartă numele de mai bine de 100 de ani, s-au adunat iubitorii de cultură sătmăreni, toți cei care apreciază așa cum se cuvine personalitatea poetului.

Robert Laszlo, directorul Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Satu Mare a spus că sărbătorim un eveniment deosebit, este ziua când toți românii îl cinstesc pe Mihai Eminescu, un geniu al culturii românești, poet național și jurnalist de excepție.

 

Elevii colegiului au prezentat un scurt program artistic și au recitat din creația eminesciană. Au fost depuse jerbe de flori din partea Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei și Consiliului Local Satu Mare, Direcției pentru Cultură a Județului Satu Mare, Cenaclurilor literare sătmărene ”Cronograf” și ”Afirmarea”, Asociației Pensionarilor din județul Satu Mare.

Participanții s-au deplasat apoi la Statuia Limbii Române, din curtea Muzeului de Artă. Felician Pop a vorbit despre semnificația acestei zile de meritul incontestabil pe care îl are Mihai Eminescu în aprecierea graiului românesc din părțile Sătmarului. Este o apreciere care face cinste sătmărenilor. La Statuia Limbii Române au fost depuse jerbe de flori din partea instituțiilor de cultură din Satu Mare. Programul cultural a fost susținut de tânărul interpret Adrian Lupescu și de micuții de la Grădinița din Micro 16.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 15 ianuarie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.