Poetul Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale, sărbătorite și respectate la Ardud

La Ardud a avut loc miercuri, 15 ianuarie sărbătorirea poetului nostru național Mihai Eminescu. cu un omagiu adus la împlinirea a 170 de ani de la nașterea sa, precum și a Zilei Culturii Naționale. Organizatorii au fost Primăria Oraşului Ardud şi Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea”, în colaborare cu Liceul Tehnologic Ardud.  

La bustul poetului Mihai Eminescu din parcul central al orașului Ardud a avut loc sărbătorirea poetului național și a Zilei Culturii. Moderatorul evenimentului a fost referentul Casei de Cultură ”Dr. Augustin Mircea”, Daniel Dod. După intonarea Imnului de stat al României și al Uniunii Europene, directorul Cabinetului Prefectului Județului Satu Mare, Adrian Cozma a transmis mesajul primului-ministru al României, Ludovic Orban cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Au luat cuvântul primarul orașului Ardud, Ovidiu Marius Duma, și referentul Casei de Cultură ”Dr. Augustin Mircea”, scriitorul Ștefan Berci. Fiind primul eveniment al anului 2020, primarul Ardudului a urat tuturor un an mai bun, și plin de împliniri. Ambii vorbitori au subliniat importanța acordării respectului cuvenit unor astfel de evenimente, mai ales de către generația tânără. Frumusețea creației poetului Mihai Eminescu ne poate atrage oricând spre a redescoperi calitatea culturii noastre.

Elevi de la Liceul Tehnologic Ardud au recitat un grupaj de versuri din creația eminesciană, și au interpretat câteva cântece tot pe versuri de Eminescu. Au prezentat și o scurtă scenetă inspirată din ”Scrisoarea a III-a”.

În final, au fost depuse jerbe de flori din partea Instituției Prefectului – Județul Satu Mare, Primăriei și Consiliului Local Ardud, Liceului Tehnologic Ardud, Casei de Cultură ”Dr. Augustin Mircea”, cultelor religioase din Ardud, Poliției și Poliției Locale din Ardud.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 15 ianuarie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.