24 Ianuarie la Tășnad. Un îndemn la dragoste de țară și ambiție pentru un viitor prosper

Consiliul Local al Orașului Tășnad, Primăria Orașului Tășnad și Casa de Cultură Tășnad au organizat vineri, 24 ianuarie manifestări solemne și artistice dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, ocazie cu care locuitorii orașului au fost invitați să sărbătorească împreună această zi.  

Toți participanții la sărbătorirea zilei de 24 Ianuarie au parcurs centrul Tășnadului de la Primărie, până la Monumentul Eroilor, unde au adus un omagiu eroilor țării, precum și domnitorului Unirii de la înfăptuirea căreia azi s-au împlinit 161 de ani, Alexandru Ioan Cuza.

La Monumentul Eroilor au depus coroane de flori Primăria și Consiliul Local Tășnad, în frunte cu primarul Grieb Csaba Francisc și viceprimarul Kiskasza Balázs, apoi Poliția Română, Poliția Locală Tășnad, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, conducerea Liceului Tehnologic Tășnad și a Școlii Gimnaziale Tășnad, filiale bancare, agenți economici, Ansamblul Folcloric ”Flori de Codru” – profesor coordonator Nicoleta Foldes, filialele partidelor politice din Tășnad: PNL, PSD, UDMR, Pro România.

Preoți din parohii aparținând Tășnadului au oficiat o slujbă pentru pomenirea sufletelor eroilor, domnitorilor și tuturor marilor noștri strămoși.

Primarul Grieb Csaba Francisc a mulțumit tuturor celor care au venit pentru a sărbători Ziua Unirii Principatelor Române, un moment de glorie al națiunii române. S-a demonstrat că suntem o națiune care a avut și are oameni potriviți în momentele decisive, care știe să ducă la bun sfârșit mari proiecte.

”Unirea de la 1859 a fost un asemenea moment și a reprezentat un prim pas pentru ce avea să se întâmple în 1877, când ne-am proclamat independența și mai apoi, în 1918, anul Marii Uniri. A fost ziua în care națiunea română a demonstrat că poate să stea la masă cu toate națiunile europene, a demonstrat tăria de caracter, curajul și eroismul poporului român.

Pentru tot ceea ce s-a întâmplat, trebuie să fim recunoscători înaintașilor noștri, să-i prețuim, pentru că cine nu are istorie, nu are nici viitor.

Unul dintre cele mai puternice simboluri ale zilei de astăzi este Hora Unirii, care ne transmite un mesaj simplu dar profund: doar împreună vom reuși.

Fiind uniți, lucrând așezat și căutând ceea ce ne unește și nu ceea ce ne desparte, vom putea moderniza România. Putem avea idei diferite despre felul în care vrem să ne administrăm țara și orașul, însă obiectivul este unul și același: un viitor prosper!

Vă doresc multă sănătate, curaj, încredere în propriile forțe, ambiție și dragoste pentru România! La mulți ani, România!”, a spus primarul Tășnadului, Grieb Csaba Francisc.

Ansamblul ”Flori de Codru” a susținut un program artistic cu cântece patriotice care i-au bucurat pe cei prezenți. La final, tășnădenii au făcut o mare Horă a Unirii, dovedind că cinstesc ziua de 24 Ianuarie și se bucură de astfel de momente înălțătoare. Manifestarea a fost moderată de Anca Deaconu Chiș, inspector cultură în cadrul Primăriei Orașului Tășnad. Ea a subliniat că ”Unirea Principatelor Române de la 24 Ianuarie 1856 și personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza se înscriu cu litere de aur în istoria noastră ca acte de mare frumusețe și demnitate civică, înalte exemple pentru vremurile noastre și cele care vor urma”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 ianuarie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Responses to 24 Ianuarie la Tășnad. Un îndemn la dragoste de țară și ambiție pentru un viitor prosper

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.