În 2019 nu au fost înregistrate evenimente rutiere cu victime omenești, în zona școlilor

Stan Sorin, comisar șef al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, a informat în ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare, din 31 ianuarie 2020, că ”Se vor continua activitățile preventive întreprinse, inclusiv prin asigurarea cu mijloace de pază a unităților de învățământ care nu au adoptat nicio formă de pază”.

Șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, colonel Ovidiu Popa a prezentat raportul privind activitățile desfășurate și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare, în anul 2019, pe linie de ordine și siguranță publică.

Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, comisar șef Sorin Stan a prezentat raportul privind asigurarea climatului de siguranță publică în incinta și zona adiacentă a unităților de învățământ preuniversitar, în semestrul I al anului școlar 2019-2020.

Ședința a fost condusă de președintele ATOP, Andrei Veron.

Potrivit colonelului Ovidiu Adrian Popa, în anul 2019, activitatea desfășurată de către structurile de ordine publică s-a materializat în executarea unui număr de 3.506 misiuni specifice la care s-au folosit 13.418 jandarmi. Pe genuri de misiuni situația se prezintă astfel: au fost realizate 2.706 misiuni de menținere a ordinii publice; 277 misiuni de asigurare a ordinii publice; 37 acțiuni de asigurare a ordinii publice premergător și în timpul desfășurării alegerilor; 207 acțiuni de restabilire a ordinii publice; 159 acțiuni executate în cooperare cu alte instituții și 5 acțiuni în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale. La acestea se adaugă și acțiunile de asigurare în timpul desfășurării alegerilor; 269 misiuni de menținere a ordinii publice prin patrule de jandarmi și patrule speciale de intervenție în cadrul structurilor antiteroriste; 64 de misiuni în patrulare în mediul rural, 2o1 misiuni pe timpul desfășurării examenului de bacalaureat; 43 de acțiuni în târguri și piețe, etc.

Din analiza prezentată de comisarul șef de poliție Stan Sorin a reieșit modul în care s-au pus în executare de către IPJ Satu Mare în colaborare cu IJJ Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean, Poliția Locală, Primăriile municipiului Carei, orașul Negrești-Oaș, Tășnad, Ardud și Livada privind Planul teritorial comun de acțiune – cadru, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar de pe raza județului Satu Mare pentru anul școlar 2019-2020.

În perioada supusă analizei, structurile polițienești de ordine publică au desfășurat 197 de acțiuni din care 27 în mediul urban și 171 în mediul rural. Din totalul acestora, 110 acțiuni au vizat în mod special prevenirea absenteismului școlar, și alte 58 au urmărit nerespectarea normelor rutiere.

În plan pozitiv, conform evidențelor, nu s-au înregistrat evenimente rutiere soldate cu victime omenești în zona unităților de învățământ cu implicarea elevilor sau preșcolarilor. Este importantă continuarea activităților de prevenire, inclusiv prin asigurarea cu mijloace de pază a unităților de învățământ, care nici până la această dată nu au o formă de pază.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 31 ianuarie 2020. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.