Pompierii au intervenit ieri în cazul a două incendii

Noaptea trecută, datorită intervenţiei prompte a pompierilor militari , s-a reuşit lichidarea unui incndiu izbucnit în Turţ la un autoturism în urma unui scurtcircuit electric, respectiv la un autotren încărcat cu butelii GPL.

DSC00095

Ieri, la ora 18.53, Garda de Intervenţie Turţ a intervenit cu o autospecială, sub comanda  Plt. maj. Jofi Vasile, în localitatea Turulung, str. Principală, unde a izbucnit un incendiu la un autoturism Lancia Dedra, an fabricaţie 1993, cu numărul de înmatriculare SM.11.ATB, fiind condus de K. O. Forţele Gărzii de Intervenţie Turţ au ajuns la locul incendiului la ora 19.07 şi au constatat că ardea partea din faţă a autoturismului cu pericol de propagare la intreg autoturismul.  Incendiul a fost lichidat la ora 19.22. Au ars partea din faţă a autoturismului, aproximativ 30% şi s-au degradat compartimentul motor şi o parte din instalaţia de alimentare cu GPL.

Cauza incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un cablu defect sau izolat necorespunzător. Prin intervenţia promptă a pompierilor s-a reuşit salvarea restului autoturismului în valoare de aproximativ 2.000 lei. Pagubele produse de incendiu se ridică la suma de aproxiamtiv 2.000 lei.

Tot ieri, la ora 18.54, Detaşamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD, sub comanda Plt. adj. şef Marcel Silaghi, în localitatea Valea Vinului, pe D.J. 193, unde pompierii au fost anunţaţi că un autocamion Renault, cu numărul de înmatriculare DJ-80-KZC, încărcat cu butelii GPL, era în pericol să se răstoarne, aparţinând de S.C. Dumagas Transport Craiova S.R.L.

Forţele Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au ajuns la locul intervenţiei la ora 19.25, după ce au parcurs o distanţă de 31 de kilometri şi au constatat că autotrenul Renault era încărcat cu 840 de butelii pline cu GPL, a derapat prezentând pericolul de răsturnare pe partea dreaptă.

Din cadrul comenzii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,SOMEŞ” al judeţului Satu Mare, s-a deplasat la locul intervenţiei grupa operativă condusă de Lt. Cristian Cordiş, iar în sprijin a venit Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Valea Vinului condus de primarul localităţii.  

La faţa locului s-a deplasat Inspectorul Şef al ISU ,,SOMEŞ” Satu Mare, Col. Iulian Burz împreună cu prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, care au preluat comanda intervenţiei. Pompierii militari împreună cu SVSU au acţionat la descărcarea buteliilor, repunerea autotrenului pe carosabil şi încărcarea buteliilor în autovagon. Intervenţia s-a încheiat la ora 00.10.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 ianuarie 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.