Ziua Internațională a Cititului Împreună, în bibliotecile din Carei, Satu Mare și Tășnad

Ziua Internațională a Cititului Împreună este un eveniment organizat în România de organizația Citim Împreună România (CIR), înființată de Brandi Bates. Anul acesta se sărbătorește pe 5 februarie și organizația îndeamnă la citit împreună în biblioteci, în școli și grădinițe, în case, în birouri, în parcuri, dacă e vreme bună, în librării sau pe terenuri de fotbal, oriunde există un om care iubește cărțile și cel puțin altă ființă care împărtășește această iubire.

Anul acesta CIR a dedicat ZICI (Ziua Internațională a Cititului Împreună) 2020 viitorului copiilor și al planetei deopotrivă, atrăgând atenția că este momentul să citim împreună și să petrecem timp în natură cu copiii noștri, este momentul să vorbim cu ei despre fricile, speranțele și responsabilitățile lor cu privire la viitor. „Citim împreună pentru a vindeca planeta!” este sloganul ZICI 2020.

Biblioteca Municipală Carei a fost încă de la prima ediție din România, organizată în 2017, parte din proiectul CIR și a organizat pe plan local sesiuni de citit împreună în școli sau în grădinițe. Anul acesta am citit împreună cu Școala Gimnazială Nr. 1 Carei,clasa a III-a, învățătoare Lorena Iluțan, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Carei, grupa Aricilor isteți, educatoare Monica Robotin și Eugenia Beretean și la Grădinița nr. 9 Carei, grupa Micimackó, educatoare Tóth Enikő.

S-a vorbit despre natură, despre cum o putem proteja, succesiunea anotimpurilor. Copiii au confecționat bufnițe din materiale reciclabile, au colorat planșe cu anotimpurile, au răspuns la ghicitori, au făcut puzzle și semne de carte.

La finalul fiecărei activități copiii au fost răsplătiți cu semne de carte și insigne cu sigla ZICI 2020.

Astăzi a fost o zi de poveste la Biblioteca Județeană Satu Mare. A fost sărbătorită ”Ziua Internațională a Cititului Împreună” sub deviza ”Citim împreună pentru a vindeca planeta!” Pornind de la poveștile citite, copiii și bibliotecarele ai avut prilejul de a discuta despre ce putem face fiecare dintre noi pentru a trăi într-o lume mai curată și mai bună, ce putem face pentru a proteja natura și resursele naturale.

Biblioteca Județeană Satu Mare mulțumește tuturor celor care s-au alăturat evenimentului: copii, cadre didactice și părinți, alături de care instituția a putut să transmită un mesaj puternic, acela că fiecare copil merită o poveste, începând din prima zi de viață și până cu mult după ce poate citi singur.

Astăzi la Biblioteca Orășenească Tășnad, bibliotecara Roxana Chiorean a citit împreună cu elevii clasei a III-a B, profesor înv. Minodora Marcu; preșcolarii de la GPP – grupa combinată îndrumați de prof. educatoare Florica Silaghi și Lavinia Kulcsar, precum și cu elevii clasei a II-a profesor înv. Bea Szuk.

La activitate au participat Grieb Csaba Francisc, primarul orașului Tășnad, împreună cu viceprimarul orașului Tășnad, Kiskasza  Balázs.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 5 februarie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.