11 persoane din județul Satu Mare, prezente în audiențele susținute azi la Prefectură

Un grup de cetățeni din comuna Bixad a prezentat mai multe probleme cu privire la gospodărirea comunei (fond funciar, pășune, editar-gospodărești) care au fost aduse la cunoștință conducerii Instituției. În vederea soluționării problemelor sesizate, au fost comunicate îndrumări cu privire la modul de soluționare conform specificului fiecărui caz.

O persoană din Călinești-Oaș a cerut sprijin în vederea clarificării situației sale de la locul de muncă. Pentru clarificarea situației, s-a solicitat prezentarea unor documente clarificatoare care să fie depuse alături de un memoriu.

În cadrul audiențelor, o persoană din Carei a sesizat faptul că în perioada 2015-2018 nu a beneficiat de scutirea plății impozitului pe imobil, deși consideră că era îndreptățită. I s-a comunicat persoanei că Instituția Prefectului va face verificări în acest sens, urmând a i se comunica concluzia.

Un cetățean din municipiul Satu Mare a solicitat sprijin în vederea posibilității de a intra în posesie prin atribuire sau cumpărare a unui teren al cărui proprietar este statul român. S-a solicitat persoanei să depună o adresă către Instituție, la care să anexeze documente clarificatoare.

Din comuna Pomi s-au prezentat două persoane care au solicitat sprijin pentru asigurarea lucrărilor de branșare la magistrala de gaze din apropiere. Persoanele au fost îndrumate către concesionarul autorizat care are competențe în acest domeniu.

Un cetățean din satul Cidreag reclamă un vecin din cauza căruia este afectat un perete al casei sale, precum și discomfortul produs de afumătoria acestuia. I s-a comunicat persoanei că se va solicita instituțiilor abilitate să facă verificicări și să ia măsurile legale.

Ultimul caz din cadrul audiențelor de azi s-a referit la nefuncționalitatea sistemului de colectare/deversare a apelor pluviale și, în consecință, inundarea carosabilului străzii Noroieni din comuna Botiz. Persoana a fost îndrumată să depună un memoriu pentru ca Instituția Prefectului să dispună efectuarea de verificări de către instituțiile abilitate și luarea măsurilor legale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 11, 2020. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.