”Arca lui Noe” va fi prezentată copiilor cu selecții din lucrări ale compozitorilor celebri

Deschidem din nou uşile micilor melomani pentru concertele educative „ARCA LUI NOE”. Celebra legendă biblică va fi ilustrată cu selecții din lucrări ale unor compozitori celebri (Haydn, Mozart, Beethoven, Verdi ș.a.) cântate de membri ai Orchestrei Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” conduși de Toadere Kovács Dalma, care va modera programul.

Copiii vor explora felul în care muzica poate evoca imagini și se vor familiariza cu sunetul mai multor instrumente: vioară, violă, violoncel, contrabas, flaut, oboi, pian și mai multe instrumente de percuție.

Portretele muzicale ale animalelor care se suie pe arcă facilitează înțelegerea intuitivă a felului în care compozitorii zugrăvesc imagini cu sunete: prin imitarea vocii animalelor (măgarii rag I-A, păsările ciripesc și pisicile miaună), prin caracteristicile de mișcare (elefantul dansează un vals greoi la contrabas și broaștele țestoase un cancan în tempo foarte lent) și prin evocarea regiunii geografice (cămilele sunt prezentate cu o melodie de inspirație orientală).

Formatul concertului, care include și elemente activ-participative, permite o îmbinare a valorii cultural-educative cu cea de amuzament, apropiind copiii în mod atractiv de muzica clasică.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 18 februarie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.