În județ se înființează două centre pentru copiii străzii și victimele violenței familiale

Potrivit Consiliului Județean Satu Mare, primul centru de acest fel va funcționa în locul liber lăsat de CPC ”Roua” din Hurezu Mare. ”Centrul de primire în regim de urgență – Adăpost de noapte pentru copiii străzii” va asigura temporar copiilor străzii, la cererea lor sau la solicitările serviciilor sociale stradale sau a organelor de poliţie, cazare, hrană, îngrijire, educație, consiliere și acces la toate serviciile sociale în scopul reintegrării într-un mediu familial stabil.

Beneficiarii centrului vor fi copiii străzii, copiii trimişi de familie pentru a câştiga bani prin diverse munci, cerşit sau mici furturi sau copiii familiilor fără adăpost, în limita a 20 locuri.

De asemenea, a fost înființată o locuință protejată pentru victimele violenței domestice ”Venus” Satu Mare, centru realizat în urma proiectului ”Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”, finanțat prin POCU. În locuința protejată, pe o perioadă determinată de până la 1 an, unui număr de 6 victime a violenței în familie le va fi oferită cazare, îngrijire, consiliere psihologică, consiliere juridică, orientare vocațională, reabilitare și reinserție socio-profesională pentru tranzitul la o viață independentă.

Cele două centre se află în subordinea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 25, 2020. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.