Activitate din cadrul programului ”Spunem Stop fenomenului de bullying”, la Liceul Tehnologic ”Unio – Traian Vuia”

La Liceul Tehnologic „Unio-Traian Vuia” Satu Mare a avut loc o activitate din Programul „Spunem Stop Bullying-ului”, care se va desfășura pe parcursul a 4 ședințe, la nivelul claselor a IX-a, cu implicarea profesorului consilier și a diriginților și a directorului, prof. dr. Vlaicu Popescu.

Activitatea de debut a fost realizată de subcomisar Liviana Chiorean, din cadrul IPJ Satu Mare care a transmis informații utile cu privire la acest fenomen, le-a vorbit elevilor despre sancțiunile penale ca urmare a săvârșirii unei forme din această infracțiune, din păcate tot mai răspândită în cadrul elevilor și cu repercusiuni grave din punct de vedere emoțional asupra victimei. În cadrul activității, subcomisar Liviana Chiorean le-a amintit elevilor și despre legea care interzice bullying-ul în școli.

Programul are ca scop dezvoltarea unor abilități eficiente de relaționare interpersonală și identificarea unor metode eficiente pentru a face față dificultăților cu care se confruntă tinerii. Datorită provocărilor din viața de zi cu zi, unii tineri nu reușesc să facă față stresului specific adolescenței, iar din această cauză accesele de furie, depresie și chiar sinucidere sunt în creștere continuă. Aceste aspecte pun problema dramatică a cât de dificil este pentru unii tineri să facă față solicitărilor contemporane, dar și crizelor tipice care caracterizează dezvoltarea adolescenților.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 25 februarie 2020. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.