Localitățile Tarna Mare și Hija au demarat oficial proiectul de dezvoltare a infrastructurii

La Tarna Mare a fost demarat oficial parteneriatul “Partnership – Without Borders” din cadrul proiectului transfrontalier HUSKROUA. Proiectul pentru dezvoltarea infrastructurii a fost depus de localitățile Tarna Mare (România) și Hija (Ucraina) și urmărește modernizarea unui tronson de drum de 2,8 km, respectiv construirea, pe partea română, a unei noi secțiuni de drum care să lege cele două localități.

La conferința de lansare a proiectului, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus au subliniat importanța acestui proiect pentru Județul Satu Mare, în valoare de 1.071.738,44 euro, prin care se va inaugura un nou punct de trecere a frontierei.

Pataki Csaba a mai declarat: „Zona localității Tarna Mare este o zonă importantă și din punct de vedere turistic, iar prin acest nou punct de trecere a frontierei, localitatea se va putea dezvolta atât pe plan turistic, cât și pe plan economic.

Pe lângă acest fapt, Tarna Mare are posibilitatea de a ieși din categoria localităților izolate, intrând astfel în circuitul economic internațional.”

Pe lângă modernizarea drumului, proiectul prevede și asigurarea infrastructurii desfășurării activității în bune condiții în noul punct de trecere a frontierei. Termenul de finalizare este stabilit în anul 2021.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 5 martie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.