Expoziție de imagini „Femei care au schimbat lumea”, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Carei

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, reprezentanții Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” au realizat expoziția de imagini intitulată „Femei care au schimbat lumea”.

Expoziția se găsește în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei și cuprinde 24 de portrete ale unor femei din întreaga lume, care, prin contribuțiile pe care le-au adus în domeniul lor de activitate, au transformat semnificativ lumea în care trăim. Printre acestea regăsim femei care au activat în politică, în educație, medicină știință, cercetare, sport, în lumea modei sau în domeniul artistic sau social.

Enumerăm câteva dintre personalitățile feminine prezente: Regina Victoria a Regatului Unit a Marii Britanii și Irlandei de Nord, Maria Montessori, Marie Curie, Stephanie Kwolek, Mária Telkes, Ana Aslan, Margaret Thatcher, Maica Tereza, Regina Maria a României, Nadia Comăneci sau Indira Ghandi.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 6-22 martie 2020, conform programului de vizitare a Castelului Károlyi.

Evenimentul este organizat de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Direcției de Cultură și Turism Carei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 7, 2020. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.