7 persoane sunt în carantină în județul Satu Mare. 1.024 sunt autoizolate la domiciliu

Potrivit Instituției Prefectului – Județul Satu Mare, până în prezent, lucrători ai Direcției de Sănătate Publică Satu Mare și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au aplicat amenzi față de 8 persoane pentru nerespectarea recomandării de autoizolare la domiciliu. În 2 cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în declarații, conform art. 326 Cod Penal, în cadrul cărora, la data de 19 martie a.c. s-au extins cercetările și pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor infecțioase, conform art. 352 din Codul Penal.

Pe parcursul zilei de 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare în colaborare cu jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări la persoanele care au obligația de a rămâne în izolare la domiciliu, în contextul limitării și prevenirii riscului de răspândire a infecției cu Covid 19. Cu această ocazie, au fost verificate 525 de persoane din județ.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au depistat 3 persoane care nu au respectat obligația rămânerii la domiciliu, astfel ca au fost sancționate contravențional.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare continuă efectuarea verificărilor la domiciliile persoanelor aflate în autoizolare.

De asemenea, 7 persoane sunt aflate în carantină şi 1024 persoane sunt auto-izolate la domiciliu. Numărul crescut de persoane aflate în autoizolare față de zilele anterioare, se datorează intrărilor pe la alte puncte de trecere a frontierei din țară a cetățenilor cu domiciliul pe raza județului Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 20, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.