Românii de peste 65 de ani nu mai au voie să iasă din casă! Obligații, nu recomandări

Președintele Klaus Iohannis a anunțat interzicerea circulației în afară de deplasările la serviciu sau pentru cumpărăturile absolut necesare. La şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 au participat, alături de președintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ionel Ciucă.

Armata va ieși pe străzi pentru a gestiona mai bine situațiile din teren, iar persoanele aflate în carantină sau izolare vor fi supravegheate electronic.

Persoanele de peste 65 de ani nu mai au voie să iasă din casă.

Restricţiile vor intra în vigoare începând de miercuri.

Klaus Iohannis: ”Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției.

Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul ”stăm acasă”.

Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta.

Însă aceste restricții devin obligații!

Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

Am convenit să folosim și Armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție.

Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 24, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.