Spitalul Județean de Urgență Satu Mare este oficial centru de testare pentru coronavirus

Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial următoarele: Spitalul Județean Satu Mare s-a alăturat centrelor de testare din Cluj-Napoca, București și Timișoara.

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare a declarat că, odată cu acest pas, Spitalul Județean Satu Mare a devenit parte a Programului Național de Sănătate, astfel va putea beneficia și de ajutor financiar. Aparatura necesară pentru depistarea COVID-19 a primit deja, pe lângă regulamentul ministerial, și aprobarea Direcției de Sănătate Publică, ceea ce certifică competența laboratorului pentru efectuarea testelor COVID-19.

Primele teste vor fi efectuate în cursul acestei săptămâni, ceea ce înseamnă că probele prelevate de la pacienți nu vor trebui trimise la centrul din Cluj-Napoca, ele vor fi analizate de specialiștii sătmăreni, diminuându-se astfel timpul de așteptare a rezultatelor.

Pentru instalarea laboratorului, respectiv pentru achiziționarea dispozitivelor și echipamentelor medicale, Consiliul Județean Satu Mare a alocat, din bugetul propriu, suma de 600.000 lei. Spitalul Județean Satu Mare, devenit de azi centru oficial de testare, are obligația de a efectua testele pe probele colectate de Direcția Județeană de Sănătate Publică, respectiv de Serviciul de Ambulanță, dar trebuie să onoreze și solicitările adresate de alte județe.

Ținând seama de rezultatele obținute, Consiliul Județean Satu Mare dorește să își exprime mulțumirile pentru eforturile depuse de conducerea Spitalului Județean Satu Mare în vederea asigurării securității atât a pacienților, cât și a cadrelor medicale în această perioadă foarte dificilă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 31, 2020. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.