Spectacolele de succes ale ultimelor stagiuni ale Trupei Harag György, disponibile pe Youtube

În luna aprilie, Trupa Harag György va distribui pe canalul Youtube mai multe dintre spectacolele de succes ale ultimelor stagiuni. Seria spectacolelor făcute publice va debuta pe data de 3 aprilie, începând cu ora 19.00 cu spectacolul Nu regret nimic de Székely Csaba în regia lui Lendvai Zoltán.

Drama lui Székely Csaba, prezentată în premieră absolută, a înregistrat succese mari atât pe plan național, cât și internațional, fiind invitat la numeroase festivaluri prestigioase precum Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale din Gheorgheni, Festivalul Național de Teatru organizat la București, respectiv Festivalul VéNÉgy din Vác (Ungaria). Pe lângă prezența la festivaluri, spectacolul a fost jucat în regim de abonament la Carei și Baia Mare și  în afara regimului de abonamente la Miercurea Ciuc, Târgu Secuiesc, Oradea și Marghita.

Acei bărbați care, înainte de ’89 au lucrat în cadrul poliției secrete române, Securitate, având atribuția de a tortura oameni, de a distruge familii și de a închide oameni nevinovați, foarte rar prezintă orice fel de regret pentru faptele săvârșite. S-au considerat, de regulă, niște patrioți desăvârșiți care acționaseră în interesul țării. Mulți dintre aceștia își continuă, în prezent, activitatea în cadrul SRI, Serviciul Român de Informații, iar alții, ajunși la pensie, s-au retras în anonimitate. Personajul principal al piesei Nu regret nimic, Dominik, se înscrie în cea din urmă categorie. Este pensionar și, asemenea colegilor săi, nu simte nici el nici urmă de regret pentru faptele săvârșite în trecut. Piesa, însă, ridică o problemă crucială: ce se întâmplă în momentul în care o astfel de persoană, un fost ofițer de Securitate, își dă seama că a distrus viața singurei persoane pe care a iubit-o cu adevărat în viață?

Distribuția: Rappert-Vencz Gábor, Nagy Csongor Zsolt și Keresztes Ágnes. Decor: Bátonyi György, inv., asistent decor: Cristian Gătina, costume: Szabó Anna, regizor tehnic și sufleor: Fábry Zoltán.

 Înregistrarea spectacolului distribuit este titrată în limba română.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 4, 2020. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.