La Galați, purtarea măștii sau a eșarfei devine OBLIGATORIE. În tot restul țării, pe când?!

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a fost luată o măsură importantă pentru protejarea populației în cazul afecțiunilor respiratorii. Astfel, de luni, 6 aprilie, se impune purtarea mijloacelor de protecție a gurii și a nasului în spațiile publice precum spațiile comerciale, piețe, instituții publice, șantiere etc. Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecție să fie măști medicale. Se pot folosi eșarfe, măști din pânză sau orice alte tipuri de protecție care să acopere nasul și gura.

Măsuri similare au fost impuse în Cehia și Bulgaria, unde nimeni nu iese pe stradă fără acest mijloc de protecție, în felul acesta fiind redusă posibilitatea de a împrăștia virusul gripal chiar și în cazul persoanelor care nu prezintă simptomele specifice. Această măsură îi protejează inclusiv pe cei care le aplică, în acest fel protejându-se.

De asemenea și orașe precum Hong Kong, Seoul, Tokyo au adoptat această măsură, iar Austria a impus-o doar pentru spațiile publice închise.

Este cunoscut faptul că virusul Covid-19 se poate transmite prin contact direct, de aceea a fost luată măsura restricționării ieșirilor în spațiul public, dar se poate transmite și indirect, de aceea sunt recomandări în privința igienei riguroase și protejării prin mijloacele de protecție pentru nas și gură.

Totodată, persoanele din conducerea spațiilor amintite mai sus au obligația să se asigure că angajații sau vizitatorii pun în aplicare măsura CJSU Galați.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 5, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.