Străzile din Tășnad, dezinfectate permanent. Măsuri minuțioase de protejare a locuitorilor

În orașul Tășnad, în cursul zilei de joi, 9 aprilie s-a continuat dezinfecția mecanizată a domeniului public din oraș. Potrivit primarului Grieb Csaba Francisc, acțiunea nu se oprește, ci este realizată în permanență, prin rotație, de către angajații primăriei, cu dotările proprii. 

Măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului au fost luate la Tășnad începând de săptămâna trecută, la ora actuală toate fiind puse în practică. Astfel, acțiunile cuprind dezinfecția tuturor scărilor de bloc; montarea, la fiecare scară de bloc, de covorașe cu soluții dezinfectante pentru pantofi; montarea, la fiecare scară de bloc, de dozatoare pemtru dezinfectarea mâinilor; covoare pentru dezinfecția roților de la mașini și ale pantofilor la toate intrările și ieșirile spre capacitățile de cazare din zona turistică. La fel, s-a montat un covor similar la ieșirea din curtea Spitalului din Tășnad.

În ce privește protecția conducătorilor de taxi și a pasagerilor pe teritoriul orașului Tășnad și satele aparținătoare, s-au dispus următoarele: pasagerii vor fi dezinfectați pe mâini cu soluție corespunzătoare, înainte de a ocupa loc pe bancheta din spate a mașinii; mașina va fi obligatoriu prevăzută cu o folie de separare, de la tavan până în podea, între rândul de scaune din față și zona scaunelor din spate; șoferul va purta obligatoriu mască și mănuși de protecție pe întreaga perioadă cât va avea pasageri în mașină; mașina utilizată va fi dezinfectată integral de cel puțin două ori pe zi. În ambele cazuri se va întocmi un proces verbal în care se va descrie cel puțin soluția utilizată, cine a făcut dezinfecția și ora dezinfecției. 

Primăria Orașului Tășnad îi roagă pe toți locuitorii să sprijine eforturile de dezinfectare, să se conformeze deciziilor luate și să folosească în acest sens toate mijloacele care le sunt puse la dispoziție.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 aprilie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to Străzile din Tășnad, dezinfectate permanent. Măsuri minuțioase de protejare a locuitorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.