Acțiunea ”Împreună pentru tășnădeni”, în sprijinul celor aflați în cea mai grea situație

Cu sprijinul Poliției și a Poliției Locale a Orașului Tășnad, distribuirea pachetelor săptămânale în cartierul Petru Maior și cartierul romilor din localitatea Sărăuad s-a desfășurat în condiții optime, fără incidente. Acțiunea este gândită să dureze timp de opt săptămâni și să vină în sprijinul cât mai multor familii tășnădene lovite în plin de greutățile inerente stării de urgență în care ne aflăm, sau care nu se pot descurca singure. 

Având în vedere dificultăţile prin care trec foarte multe familii tăşnădene inclusiv comunităţile de romi din localitate, din cauza stării de urgenţă generate de răspândirea virusului SARS-CoV-2, cultele religioase tăşnădene şi cele din satele aparţinătoare, în colaborare cu Primăria Oraşului Tăşnad, sub coordonarea Asociaţiei Caritas Tăşnad, prin ajutorul financiar al unor persoane juridice și persoane fizice, vin în această perioadă în ajutorul tuturor celor care au nevoie de sprijin: familii cu situaţie financiară foarte grea, persoane cu handicap, persoane peste 65 ani care nu se pot descurca, ori domiciliază singure.

În cursul acestei săptămâni, s-a continuat distribuirea pachetelor săptămânale. Toate familiile îndreptățite au intrat în posesia pachetelor. Asociația Caritas Catolică Tășnad aduce mulțumiri Poliției și Poliției Locale Tășnad pentru colaborare și sprijin. De asemenea, se aduc mulțumiri și tuturor voluntarilor implicați în această acțiune.

Sprijinul va dura 8 săptămâni şi va consta în: pachete săptămânale acordate celor cu probleme financiare grave, dar care se pot întreţine singuri sau celor cu handicap grav cu asistent personal, ori cu indemnizaţie de handicap;  ajutor din partea Caritas și a voluntarilor pentru plata facturilor și cumpărături (alimente, medicamente), pentru persoanele care sunt în autoizolare, care nu au un ajutor de la rude, prieteni, vecini, și care din cauza vârstei este recomandabil să nu îşi părăsească domiciliile.

În vederea susţinerii acestei campanii, este binevenit orice ajutor din partea oricărei firme sau persoane, în general donaţii de orice valoare, către Caritas, ori sprijin prin muncă voluntară (persoane sănătoase, de preferinţă, sub 50 ani!), mai ales pentru cumpărături şi plata facturilor, etc. pentru persoanele de peste 65 ani.

Donaţiile cu valori mai mari pot fi virate direct în contul CARITAS -, RO44 BTRL 0310 1205 E293 5000 – dar se pot lăsa şi donaţii mai mici în cutiile asezate în mod special la casele de marcat ale majorităţii magazinelor cu produse alimentare din Tăşnad, care sunt marcate vizibil cu textul: Donații “Împreună pentru tășnădeni!”.

Puteţi contacta Caritas pentru ajutor sau donaţii, ori voluntariat la numerele de telefon: 0749/222.919 si 0745/487.995, Simon Gizella, sau 0748/734.578, Ciordaş Bujor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 18 aprilie 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.