Bolnavii cu afecțiuni grave, internați în spitalele din județ, au mare nevoie de sânge!

Consiliul Județean face un apel la sătmărenii sănătoși pentru a dona sânge. Nevoia de sânge nu se oprește odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus. 

”Stimați sătmăreni, bolnavii cu afecțiuni grave, internați în spitalele din județ, au mare nevoie de sânge, iar în acest moment stocul de sânge de la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare este deficitar la aproape toate grupele. În ultimele săptămâni, numărul mediu de donatori a fost de doar 25/zi, în condițiile în care ar fi nevoie de cel puțin 70 de donatori/zi pentru asigurarea unui stoc optim de sânge.

Dacă nu ați călătorit în afara țării în ultimele 28 de zile, nu ați intrat în contact cu persoane infectate și nu prezentați simptome specifice infecției cu coronavirus, vă rugăm să donați sânge!

La nivelul Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare s-au luat măsuri suplimentare pentru siguranța donatorilor și a personalului centrului. Donatorii primesc măști, se supraveghează dezinfecția riguroasă a mâinilor, se dezinfectează regulat spațiile de donare și se asigură distanțarea optimă a donatorilor.

Pentru a se deplasa la Centrul de Transfuzie Sanguină, donatorii trebuie să completeze declaraţia pe propria răspundere în care să stipuleze că merg să doneze sânge”, se arată în anunțul Consiliului Județean Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 4, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.