România ajută Republica Moldova cu echipamente de protecție și produse sanitare

Un convoi format din 20 de autocamioane încărcate cu echipamente de protecție și produse sanitare a plecat către Republica Moldova, în sprijinul echipelor care intervin în lupta împotriva pandemiei generate de Covid-19, în țara vecină.

Premierul Ludovic Orban: ”Pe data de 6 mai 1990, în urmă cu 30 de ani, a avut loc trecerea liberă a Prutului, a frontierei dintre România și fosta URSS, o manifestație cunoscută sub numele de „Podul de Flori”. O manifestație la care au participat peste un milion de români de pe ambele maluri ale Prutului și care a fost simbolul legăturilor puternice de fraternitate dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului.

Astăzi, când aniversăm 30 de ani de la acest moment simbolic, cu o încărcătură istorică și afectivă puternică, Guvernul României face un gest umanitar de solidaritate pentru cetățenii Republicii Moldova, prin care îi ajutăm pe frații noștri de peste Prut aflați și ei într-o situație dificilă.

Am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului suma de 16,5 milioane de lei pentru a putea oferi acest ajutor important constând în echipamente, materiale și medicamente absolut necesare pentru cetățenii Republicii Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19.

Guvernul României donează către cetățenii din Republica Moldova 500.000 de măști FFP 2, care sunt necesare pentru spitalele din Republica Moldova, donăm 25.000 de combinezoane, 200.000 de mănuși si 2.800 de flacoane de medicamente folosite în tratarea bolii. De asemenea, trimitem 25.000 de litri de biocide, peste 45.000 de litri în flacoane cu spirt, viziere și ochelari”.

La plecarea în misiune, cei peste 40 de militari din MApN și IGSU care execută această misiune de transport au fost întâmpinați de premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Dr. Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, Șeful Departamentul pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 6, 2020. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.