Klaus Iohannis: COVID este încă între noi și nu este momentul să ne relaxăm prea mult

Președintele Klaus Iohannis: ”epidemia COVID este încă între noi și nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Din 15 mai, când intrăm în starea de alertă, devine obligatorie purtarea măștii în spațiile interioare, precum în magazine sau în transportul public în comun.

Tot obligatorie va fi și păstrarea unei distanțe de 1.5 metri între persoane, asta însemnând distanța a două brațe. Anumite activități vor putea fi reluate. Astfel, din 15 mai se redeschid magazinele cu acces din exterior, saloanele de îngrijire personală și muzeele. Nu vom mai fi obligați să stăm acasă și să completăm declarația pe propria răspundere, cu excepția deplasărilor în afara localității. Serviciile religioase cu credincioși vor fi reluate în condiții speciale, în curtea bisericii. Sportivii profesioniști își pot relua cantonamentele, cu respectarea unor reguli de igienă strictă, însă competițiile sportive nu vor începe încă. De asemenea, recomandăm autorităților locale să redeschidă parcurile.”

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 12, 2020. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.