Conturile Ministerului Sănătății, blocate de o firmă din Austria din cauza unor datorii

O firmă din Austria a înaintat o cerere de oprire a conturilor ministerului Sănătăţii, din cauza unor datorii pe care instituţia le are către companie. Firma ar fi realizat în urmă cu ceva timp studii de fezabilitate pentru mai multe spitale din România, în valoare de aproximativ 8 milioane de lei. Cu toate acestea, datoria ministerului în acest moment depăseşte 18 milioane de lei, din cauza penalizărilor. Datoria datează din 2008, din timpul mandatului lui Eugen Nicolăescu, cel care a cerut aceste studii de fezabilitate.

timthumb.phpÎn 2010, firma austriacă a cerut în instanţă executarea silită a ministerului, pentru a-şi recupera datoria. Judecătoria Sectorului 3 a admis acţiunea şi a decis executarea silită a instituţiei. Ministerul mai are de plătit restanţe şi cheltuieli de judecată. În urma deciziei instanţei, MS nu va putea face nicio plată, astfel că nici salariile sau alte contracte pentru servicii sau utilităţi nu vor putea fi achitate.

Eugen Nicolăescu: Un singur cont de blocat

„Din 2009 nu a fost achitată datoria. Nu sunt blocate toate conturile ministerului, un singur cont e blocat de executorul judecătoresc, pentru o sentinţă pusă în executare”, a spus, la Digi24, ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu. „Prin cont se făceau plăţi comerciale obişnuite: cumpărarea de bilete de avion, de rechizite. Sunt câţiva lei în acel cont, nu e un pericol pentru fondurile sănătăţii”, a subliniat el. „Sentinţa trebuie pusă în aplicare, noi încercăm să mai diminuăm suma de plată. Poate reuşim să micşorăm din penalităţi. Cred că am putea reduce 2-3 milioane”, a adăugat ministrul.

Realitatea.net

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 28, 2013. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.