Agenții economici pot redeschide terasele, respectând anumite condiții și modificări

Primăria Municipiului Satu Mare anunță că începând de luni, 1 iunie, agenții economici pot deschide terasele, ca urmare a măsurilor de relaxare adoptate de Guvernul României.

Pentru a veni în sprijinul lor și pentru relansarea acestei activități, agenții economici care au avut terase deschise anii trecuți trebuie să transmită doar o notificare la adresa de e-mail comercial@primariasm.ro în care să specifice data de la care se deschide terasa, locația și numărul de scaune. Ulterior specialiștii din cadrul Biroului Corp Comercial și Autorizații de Funcționare se vor deplasa la fața locului pentru întocmirea documentațiilor.

Societățile care doresc amenajarea unor terase noi sau vor să facă modificări asupra celor existente, vor solicita aceste lucru printr-o documentație care se va depune la Serviciul Relații Publice (cam. 5) sau la adresa: comercial@primariasm.ro

Solicitările trebuie să cuprindă o poză cu locația și cu o schiță a modelului propus. Terasa poate fi amplasată după primirea unui răspuns pozitiv din partea comisiei și doar respectând specificațiile aprobate de Primăria Municipiului Satu Mare.

Printre măsurile care trebuie aplicate înainte de reluarea activităţilor la terase se numără: verificarea stării de întreţinere a tuturor spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor necesare pentru desfăşurarea activităţilor permise, revizuirea planurilor de igienizare şi dezinfecţie, anunţă ANSVSA.

ANSVSA a adoptat împreună cu MS şi Ministerul Economiei şi Comerţului un nou Ordin care stabileşte pe de o parte cerinţe adresate operatorilor din domeniu pentru organizarea şi funcţionarea adecvată a circuitelor de preparare şi servire a produselor alimentare în aceste spatii si pentru protecţia clienţilor, si pe de altă parte măsurile de control stabilite de ANSVSA şi MS pentru verificarea modului în care aceste cerinţe sunt implementate.

Alte măsuri privesc verificarea stocurilor de alimente, eliminarea celor care ar putea produce toxiinfecţii alimentare şi instruirea personalului lucrător privind regulile generale de igienă necesare obţinerii de produse alimentare sigure, precum şi cele suplimentare de prevenire a răspândirii virusului SARS – CoV 2.

Cerinţele care vizează asigurarea protecţiei clienţilor/consumatorilor sunt cele legate de: triajul observaţional al acestora, realizarea adecvată a dezinfectării meselor dupa plecarea clienţilor, a dezinfectării tuturor spaţiilor/ suprafeţelor unde au acces clienţii, a ustensilor folosite în timpul servirii meselor, asigurarea cu dispozitive necesare dezinfectării mâinilor clienţilor, informarea adecvată a clienţilor, precum şi asigurarea distantării fizice, astfel încât să se evite, pe cât posibil, interacţiunea fizică cu şi între clienţi.

În ce priveşte terasele sau spaţiile deschise din exterior ale unităţilor de alimentaţie publică, inspectorii vor derula, în perioada următoare, controale pentru verificarea şi consilierea, acolo unde este cazul, a operatorilor din domeniu, precizează instituţia.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 1, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.