A.B.A. Someș – Tisa consultă publicul cu privire la problemele de gospodărire a apelor

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Someş-Tisa supune consultării publice documentul „Probleme importante de gospodărire a apelor în spaţiul hidrografic Someş-Tisa”. Acesta a fost publicat la finele anului 2019 pe website-ul instituţiei, în secţiunea consultarea publicului și poate fi consultat accesând link-ul de mai jos:

http://www.rowater.ro/dasomes/Documente/Actualizari%202019/Probleme%20importante%20de%20gospodarirea%20apelor_2019%20ABAST.pdf

Documentul identifică probleme semnificative privind poluarea apelor cu substanţe organice, nutrienţi, substanţe periculoase, precum şi impactul alterărilor hidromorfologice asupra calităţii apelor.

Acesta constituie o etapă în realizarea celui de-al treilea Plan de Management Bazinal. Prin contribuţia factorilor interesați și a publicului dorim să realizăm identificarea corectă a problemelor din domeniul gospodăririi apelor si implicit a măsurilor care necesită a fi întreprinse pentru îmbunătăţirea stării mediului acvatic din arealul hidrografic Someş-Tisa. Procesul de consultare a publicului va dura până la data de 22 iunie 2020.

Pentru a transmite sugestiile, propunerile și comentariile dumneavoastră vă punem la dispoziție un chestionar on-line pe site-ul ABA Someș-Tisa, în secțiunea consultarea publicului. Completarea acestuia va permite transmiterea mai eficientă a comentariilor și va facilita procesul de colectare și centralizare a răspunsurilor. Totuși, dacă doriți să răspundeți prin altă modalitate, în aceeași secțiune pe site-ul instituției se poate descărca un chestionar, pe care îl puteți completa si transmite prin posta, fax, sau la adresa de e-mail: idue@dast.rowater.ro.

Planul de Management este un instrument de planificare care identifică acţiunile care trebuie întreprinse în bazinul hidrografic pentru îndeplinirea obiectivelor Directivei Cadru Apa (DCA).

În acord cu cerinţele DCA, cel de-al treilea Plan de Management al spaţiului hidrografic Someş-Tisa se va finaliza în decembrie 2021. Acesta va stabili obiectivele ţintă pentru următorii 6 ani şi va propune măsuri pentru atingerea acestora.

Consultarea publicului cu privire la Planul de Management reprezintă o oportunitate pentru oameni şi organizaţii de a colabora, în scopul îmbunătăţirii calităţii mediului acvatic, sub toate aspectele lui.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 1, 2020. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.